23/5/20

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SPEEDEX ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SPEEDEX ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι στις 23-4-2020  αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του σωματείου στο κατάστημα της SPEEDEX  στον Βοτανικό ,μια ανακοίνωση-καταγγελία υπογεγραμμένη από τα μέλη των διοικήσεων των  δύο επιχειρησιακών  σωματείων  της SPEEDEX (Αθήνας –Θεσσαλονίκης) με ημερομηνία 13-4-2020.
Η ΑΠΕΤΤ (Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση) ως εργατικό σχήμα στην ταχυμεταφορά αφού διαβάσαμε προσεχτικά αυτή την ανακοίνωση –καταγγελία θα παραθέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς καθώς και ολοκληρωμένη πρόταση.
Για να δούμε λοιπόν τι λένε  παράγραφο την παράγραφο .
Στην πρώτη παράγραφο η καταγγελία αρχίζει με το ¨είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τις αντεργατικές πρακτικές , που εφαρμόζει πλέον προκλητικά η Διοίκηση της ΣΠΗΝΤΕΞ .  Συνηθίζεται να λέγεται ¨το δις εξαμαρτείν …¨, όμως εδώ και ένα χρόνο έχουμε χάσει το μέτρημα και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία , ότι οι όποιες ενέργειες από μέρος της Διοίκησης έχουν απώτερο σκοπό¨ . 
Εμείς σαν ΑΠΕΤΤ θεωρούμε προκλητική και την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια κάθε αντεργατική πρακτική, ακόμα και την μικρότερη μεταβολή της εργασιακής καθημερινότητας, που εφαρμόζουν τα αφεντικά.
Αυτό το ¨πλέον¨ που γράφουν σε αυτό το κείμενο (σε άλλα το βλέπουμε ως, έφτασε ο κόμπος στο χτένι-έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο), μάλιστα την ώρα που έχουν χάσει το μέτρημα  εδώ και έναν χρόνο από αυτές , μόνο ήττα και απαξίωση δηλώνει στο θεσμό του σωματείου που είναι εργαλείο διεκδίκησης, αντίστασης και αγώνα. 
Στην  δυσάρεστη θέση έρχονται οι εργαζόμενοι από τις αντεργατικές πρακτικές και όχι τα Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ να καταγγείλουν  την ΔΙΟΊΚΗΣΗ της  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που είναι καθήκον τους και γι αυτό εκλέχθηκαν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.  
Αλήθεια ο ΜΕΤΟΧΟΣ δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά;  , τα αφεντικά δηλαδή,   για αρχή και με μια πρώτη ανάγνωση, θα το λάβουμε ως αδυναμία  να κατανοήσουν πως τα αφεντικά έχουν ΣΧΕΔΙΟ και όχι “απώτερο σκοπό”  να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της τάξη τους, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη απέναντι τους, στη συνέχεια όμως αυτής της ματιάς αποδεικνύεται πως απώτερο σκοπό έχει ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός των σωματείων,  μέσα από την οκνηρία του με τσιτάτα  τύπου ¨δουλίτσα να υπάρχει ¨ και την δήθεν ¨εργασιακή ειρήνη¨ να μετατρέπεται σε όργανο των αφεντικών .
Αυτό  στην ουσία μας λένε τα  Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ με το ¨ Καθ  όλη  την διάρκεια του έτους παρακολουθούμε και επεμβαίνουμε , όταν τα πράγματα οδηγούνται στα όρια τους . Με θλίψη βλέπουμε την διασπάθιση  προσπαθειών ετών των εργαζομένων να εξανεμίζονται στο δήθεν βωμό της εξυπηρέτησης και του εκσυγχρονισμού.  ¨ , και για να  το πάμε και ένα βήμα παρακάτω θα πούμε πως κανένας από τους υπογράφοντες των σωματείων  δεν ενημέρωσε τα μέλη και τους εργαζόμενους   με ανακοινώσεις, είτε στην Γενική Συνέλευση που έγινε στις 8 Μάρτη με θέμα την ΣΣΕ. Τελικά   λύθηκαν ή   δεν λύθηκαν,  τα παραπάνω προβλήματα  από την παρακολούθηση και την επέμβαση των σωματείων; ούτε και για αυτό ενημερώνουν . Έτσι προφανώς  βόλευε την γραφειοκρατική τους αντίληψη και έτσι παρωχημένα την βάζουν στο χαρτί.
Επίσης να αναφέρουμε πως  δεν έπεσαν  στην αντίληψη μας αντιδράσεις από τους υπογράφοντες   όταν η εταιρεία 2 χρόνια πίσω τοποθετώντας τον Κανάκη Ηλία προϊστάμενο στο κατάστημα του Βοτανικού με δάφνες και τιμές μέσα από την ανακοίνωσή της  , που τυγχάνει να ήταν και να παραμένει  ¨εκπρόσωπος¨ των εργαζομένων ως  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σπήντεξ  με την αιτιολογία   ¨αναβάθμιση του καταστήματος του Βοτανικού σε κατάστημα πρότυπο , με βάση τις αξίες μας : την  ακεραιότητα, τον αλληλοσεβασμό , την ομαδικότητα , την αποτελεσματικότητα . Θέλουμε να πετύχουμε : Υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση των πελατών – ίση μεταχείριση των εργαζομένων μας – Ομαδικό πνεύμα και – Αποδοτικότητα με την έννοια της διαρκούς λειτουργικής βελτίωσης.¨ δηλαδή για την εξυπηρέτηση των πελατών  και τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας και για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στην απέξω . 
Να θυμίσουμε ότι η ΑΠΕΤΤ τότε είχε βγάλει ανακοίνωση που έκανε  την ανάλυση της  πάνω στο γεγονός και έκανε και μια πρόβλεψη  ¨ Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πλήρης «εξυγίανση» του καταστήματος του Βοτανικού για την εταιρία θα επιτευχθεί με την παραχώρηση του σε κάποιον «ιδιώτη»- αχυράνθρωπο της.¨ και ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ : Αυξήσεις μισθών - Πρόσληψη προσωπικού - Όλοι οι εργαζόμενοι στην ταχυμεταφορά  να έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα - Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας -  Καμία απόλυση συναδέλφων Πραγματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας .
Ας προχωρήσουμε στη δεύτερη παράγραφο ¨επιγραμματικά¨ τα Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ μας αναφέρουν την ¨ απεγνωσμένη προσπάθεια της Διοίκησης τον Ιούλιο να μην προβεί εγκαίρως σε προσλήψεις , αδιαφορώντας για το ρίσκο να ρίξει το μέχρι τότε αδιαμφισβήτητο service της εταιρίας. ¨ όπως την αναφορά  στον ¨ Νοέμβριο   και στο Black Friday , που αποδείχθηκε όντως ¨μαύρο¨ για τους εργαζόμενους και την εικόνα της εταιρίας . Ή μήπως ο Δεκέμβριος …, που μόνο γιορτινό δεν υπήρξε , καθώς η εντατικοποίηση της εργασίας , μαζί με τις βρισιές και τις απειλές πελατών , που περίμεναν  τα δώρα των παιδιών τους , φάρμακα που δεν παραδόθηκαν ποτέ , πελάτες που πηδούσαν τα κάγκελα , σκηνές πρωτόγνωρες και θλιβερές για τα 33 χρόνια λειτουργίας της ΣΠΗΝΤΕΞ . Έπειτα ήρθε επιτέλους η στιγμή της ¨αναβάθμισης ¨  και του ¨εκσυγχρονισμού ¨ της εταιρίας , Φεβρουάριος 2020 , γυρίζοντας  τον διακόπτη στο OFF με αποτέλεσμα να παλεύουμε ακόμα και σήμερα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται . ¨

Για τα παραπάνω χρονικά  η απόρροια ,  της  μαυρίλας  για τους εργαζόμενους  είναι εμφανής από την εντατικοποίηση της εργασίας , την έλλειψη προσωπικού , την αύξηση των ταχυδρομικών αντικειμένων ,  τις βρισιές των πελατών και την αγωνία των συναδέλφων που έχουν σχέση εργασίας σύμβαση  ορισμένου χρόνου εργασίας  σε πόστα που εξυπηρετούν πάγιες και ταχτικές ανάγκες με την σκέψη της απόλυσης θα προσθέσουμε εμείς. 
Θα μπορούσαμε και να συμφωνήσουμε  αν δεν είχαν  μια δημοσιογραφική χροιά , αφού δεν έχουν καταγγελθεί στην ώρα τους από τα Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ , δεν έχει γίνει καμιά Γενική Συνέλευση και στην τελευταία που έγινε δεν ειπώθηκε κάτι, .ώστε να παρθούν ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ αποφάσεις πρακτικών ΚΙΝΉΣΕΩΝ ,   τονίζοντας έτσι ακόμα μια φορά την προσωποπαγή αντίληψη των υπογραφόντων και ακόμα    περισσότερο  την σχέση του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού με τα αφεντικά .
Όσο  για την στιγμή της ¨αναβάθμισης¨ και του ¨εκσυγχρονισμού¨  τον Φεβρουάριο 2020 , θα έπρεπε να γνωρίζουν τα μέλη της Διοίκησης τι ερχόταν , του Σωματείου της Αθήνας ειδικά , που  πέρα της ¨συνδικαλιστική¨ τους ιδιότητα  κάποιοι  έχουν και την ιδιότητα   προϊστάμενου τμημάτων και καταστήματος , διακινητές , και ¨επιμορφώθηκαν¨ με  σεμινάρια για την ¨αναβάθμιση¨ και τον εκσυγχρονισμό ¨ και δεν ακούσαμε ούτε είδαμε  και σε αυτό το θέμα αντιδράσεις και ανακοινώσεις , αν δεν είναι έτσι να μας ζητήσουν να ανασκευάσουμε. 
Στην Τρίτη παράγραφο μας λένε για τις ¨απεγνωσμένες¨ προσπάθειες των αφεντικών , μάλλον εννοούν τις απέλπιδες καθώς αφήνει να εννοηθεί άραγε πως  τα  Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ μπήκαν μπροστά και το σταμάτησαν και αυτό ;….  , ¨ να ρίξουν το φταίξιμο στις πλάτες των εργαζομένων¨  για αυτό ¨το χάος ¨ , μάλιστα με ¨χαριτωμένα¨ όπως αναφέρουν ¨επιχειρήματα¨ όπως ¨οι εργαζόμενοι δεν είναι παραγωγικοί , κάθονται , έχει πέσει η δουλειά , έχει ανέβει το κόστος μισθοδοσίας …¨ , ¨με στόχο την μείωση του προσωπικού¨. Εδώ για πρώτη φορά μπαίνει στην καταγγελία η μείωση προσωπικού , δηλαδή απολύσεις ,εμείς πάλι σαν ΑΠΕΤΤ δεν  τα βρίσκουμε και τόσο χαριτωμένα τα επιχειρήματα, τα περί  μη παραγωγικών εργαζόμενων , που κάθονται και έχει πέσει η δουλειά ανεβάζοντας το κόστος της μισθοδοσίας ,…έτσι για να γίνει και μια η σκέψη  των αφεντικών στοχεύοντας  σε απολύσεις προφανώς εργαζομένων με σχέση  εργασίας ορισμένου  χρόνου και μακροχρόνιους εργαζομένους στην εταιρία.
Και συνεχίζουν –πολύ σωστά – πως μέσω πανδημίας θέτουν το αντεργατικό τους οπλοστάσιο , να το έλεγαν κιόλας πιο είναι , να το πούμε και αυτό εμείς λοιπόν ¨ Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπ’ αριθμ. Α.1075/2020/ΦΕΚ1160Β/03.04.2020  Υπουργική Απόφαση με την οποία επεκτάθηκε η λίστα ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) των κλάδων που πλήττονται. Στη νέα λίστα εντάχθηκε και ο ΚΑΔ 5320 «Άλλες ταχυδρομικές και  ταχυμεταφορικές  δραστηριότητες, εκτός από υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery) ¨. 
Όσο για την αναφορά που κάνουν …¨Συγκεκριμένα προβαίνουν σε 15νθημερες συμβάσεις ΕΠΑ , επιδιώκουν να σταματήσουν έγκυο συνάδελφο , που βρίσκεται στο σπίτι της με άδεια ειδικού σκοπού , ενοχλούν συναδέλφους , που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για να συνταξιοδοτηθούν , αναθέτουν το έργο των παραδόσεων σε εξωτερικούς εργολάβους ¨κομματάδες¨ ανεβάζοντας το  έξοδο παράδοσης  αποστολών , για να μην αυξηθεί το κόστος μισθοδοσίας με υπερωρίες ή προσλήψεις προσωπικού.¨ Είναι η ανεπάρκεια των Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ να κρατήσουν τα  κεκτημένα , οι αναφορές της ΑΠΕΤΤ για αορίστου χρόνου σύμβαση όλων των εργαζομένων και κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας ,  στις Γενικές Συνελεύσεις , έβρισκε τοίχο με μια και μοναδική απάντηση του ¨προέδρου¨ και την συναίνεση αυτής με την σιωπή από τα μέλη του  ΔΣ του σωματείου της Αθήνας ,  ¨ έτσι είναι ο νόμος το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και έχουμε κάνει μέσα από την συλλογική μας σύμβαση είναι να μειώσουμε τον χρόνο των ανανεώσεων μέχρι την σύμβαση αορίστου χρόνου των συναδέλφων¨  . Το ίδιο ισχύει και  με  ¨την ανάθεση έργου ¨ ¨κομματάδες¨ αλλά  και την σχέση λειτουργίας των ¨πρακτορείων- πρακτόρων με την εταιρεία ¨   υποκαταστήματα θα τα πούμε εμείς , που κάνει λόγο πιο κάτω η ¨καταγγελία¨  , από τους μισθούς γαλέρας για τους συναδέλφους εκεί ,την εντατικοποίηση , τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας  ,  την σαλαμοποιήση της εταιρίας ως μια και πολλές ταυτόχρονα . Επανειλημμένα έχουμε βάλει την άποψη μας και σε αυτό το θέμα πως οι συνάδελφοι εκεί πρέπει να γίνονται μέλη των επιχειρησιακών σωματείων μιας και υπάρχουν κερδισμένες αποφάσεις σε νομικό επίπεδο, που θα βοηθήσουν ή θα δυσκολέψουν τα αφεντικά να κινούνται κατά το δοκούν και με τέτοια ευκολία .
Επίσης να τονίσουμε πως αν καλό διαβαστεί η συγκεκριμένη  παράγραφος ¨ Την ίδια στιγμή που η εξυπηρέτηση πάει περίπατο , ο Δ/ντης Δικτύου ο Δ/ντης  πωλήσεων  φροντίζουν να αλλάζουν σε πελάτες διαχειριστές και από την μητρική να εξυπηρετούνται  από πράκτορες άλλων ορίων. Πράκτορες που ξαφνικά βρεθήκαν με καταστήματα , receptions , αδικαιολόγητα δρομολόγια , κέντρα διαλογής με υπέρογκα ενοίκια κ.ο.κ για την δήθεν εξυπηρέτηση των πελατών¨ . πέρα από τις απολύσεις η καταγγελία βάζει και θέμα ¨πώλησης ¨ του καταστήματος του Βοτανικού .
   Ο καθένας μπορεί να καταλάβει λοιπόν ότι όσο τα αφεντικά θα έχουν τέτοιους νόμους ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΟΤΑΝ  ¨ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ¨ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΝΟΜΟΥΣ    , χωρίς να ακούγεται μιλιά από τους εργαζόμενους τόσο  θα έχουν και αλλά τόσα παραθυράκια μέσα στο νόμο σαν και αυτόν να κινούνται όπως τους βολεύει .

Όσο για το ¨σταμάτημα της συναδέλφισσας που είναι έγκυος ¨ είτε εννοούν απόλυση είτε εννοούν ότι θέλουν να την γυρίσουν στη δουλειά , ¨την όχληση των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες και τους πιέζουν να συνταξιοδοτηθούν ¨ , υπάρχει τρόπος να απαντήσουμε και θα τον πούμε στις προτάσεις μας παρακάτω.
Η τέταρτη παράγραφο μας βάζει σιγά σιγά στο κλίμα ,  ¨ Την ίδια στιγμή ωστόσο, που ο Δ/ντης προσωπικού ισοπεδωτικά ψάχνει εξιλαστήρια θύματα  για να τους στείλει στον Καιάδα , ο Δ/ντης πωλήσεων προσλαμβάνει κόσμο. Κατά δήλωση του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FnB Daily στις 9/4/2020 αναφέρει χαρακτηριστικά  ¨ …η εταιρία ενίσχυσε τόσο το προσωπικό της , όσο και τον στόλο των οχημάτων. Η εταιρεία προσέλαβε πάνω από 60 υπαλλήλους ενώ μίσθωσε περισσότερα από 40 οχήματα…¨ . Ναι , θα  έπρεπε η Διοίκηση να είχε προβεί σε προσλήψεις αλά δεν το έκανε με τα αποτελέσματα δυστυχώς να καταδεικνύουν τα ψέματα. Καμιά εξυπηρέτηση δεν υφίσταται , κανένα κοινωνικό έργο δεν συντελείτε , όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ¨…οι νέες αυτές συνεργασίες έχουν περισσότερο κοινωνικό παρά εμπορικό πρόσημο¨  . ¨ , Όταν ο δ/ντης προσωπικού ψάχνει ισοπεδωτικά  εξιλαστήρια θύματα  και την ίδια ώρα ο δ/ντης πωλήσεων ψευδώς μιλάει για προσλήψεις , στην ουσία μιλάμε ακόμα μια φορά για απολύσεις , σίγουρα αυτή την πρακτική την ξέρει και ο μέτοχος  , σίγουρα αυτό , όπως και τα υπόλοιπα που αναφέρονται πιο πάνω είναι κομμάτι μιας καλοστημένης πρακτικής από τα αφεντικά , αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τα  Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ είναι πως θα δοθεί η  απάντηση  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ  , τουλάχιστον τώρα , για αυτά ,πριν χαθεί ο χρόνος και μιλάμε για οριακούς χρόνους παρεμβάσεων .Τέλος να πούμε πως στον καπιταλισμό δεν υπάρχει κοινωνικό πρόσημο , η  υπεραξία και το κέρδος έχουν σημασία, την υπεραξία   που βγάζουν τα αφεντικά από τους εργαζόμενους μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της ταχυμεταφοράς –ταχυδρόμησης ή όποιας άλλης δημόσιας επιχείρησης  ως κοινωνικό αγαθό , είναι εμφανές  πως  στην εποχή του logistic και του internet ακόμα πιο κερδισμένα είναι τα αφεντικά της ταχυμεταφοράς .
Στην έκτη δε παράγραφο η ¨καταγγελία¨  μιλάει στεγνά  για λουκέτο της εταιρίας , ¨ ανεπάρκεια διαχείρισης των καταστάσεων είναι πλέον εμφανείς βάζοντας σε κίνδυνο την μακροχρόνια πορεία της ΣΠΗΝΤΕΞ , που με αυτούς τους χειρισμούς κινδυνεύει να βάλει λουκέτο  , ενώ η κοντόφθαλμη και εκδικητική αντιμετώπιση τους   απέναντι στους εργαζόμενους είναι πλέον προκλητική.¨  και συνεχίζει με την κοντόφθαλμη και εκδικητική ¨ πλέον ¨ αντιμετώπιση !!! δηλαδή θέλουν να μας πουν πως  παίζει και αυτό στο τραπέζι και πως είναι η απαξίωση των εργαζομένων .
Τα λένε γιατί μπορούν να ισχύουν αυτά , ή γίνονται μάντες κακών άραγε οι υπογράφοντες. Και μάλιστα την  ώρα που οι ίδιοι δέχονται απειλές από τα αφεντικά ; ή  κάποιοι άλλοι συνάδελφοι που δεν έχουν ¨θεσμική ¨κάλυψη ;
Αλήθεια τελικά οι υπογράφοντες θα μας πούνε την γνώμη τους για την περίφημη συνέντευξη του Ηλία Κανάκη στο βήμα της Κυριακής 5 Απριλίου 2020 , εκεί ο Ηλίας Κανάκης λίγο πολύ μας μιλούσε για μια εταιρία χωρίς προβλήματα , για πελάτες που καταλαβαίνουν τους εργαζόμενους  , και για τους εργαζόμενους της ταχυμεταφοράς  που βάζοντας σε  κίνδυνο την ζωή τους   κάνουν το παν να κινηθεί η κοινωνία και το σύστημα , τέλος κατέληξε  πως ένας καλύτερος  κόσμος θα βγει  μετά εποχής   covid 19 και ο ένας άνθρωπος  θα κατανοεί των άλλων …η ΑΠΕΤΤ στην ανακοίνωση απάντηση που έβγαλε σε αυτή την συνέντευξη , μίλησε πως τα εργατικά δικαιώματα κρατιούνται και κερδίζονται μέσα από αγώνες και πως είμαστε σίγουροι πως η μετά covid 19 εποχή φέρνει περισσότερα δεινά για την εργατική τάξη.  Είναι προφανές ότι συναινέσεις και γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές αλχημείες πλέον δεν χωράνε , μετά από αυτή την έστω καθυστερημένη  ¨ καταγγελία¨ που μας δικαιώνει πλήρως σαν ΑΠΕΤΤ και χωρίς να χαιρόμαστε για αυτό ,  θα πρέπει να μας πούνε –και ρωτάμε στα ίσια- οι υπογράφοντες,  τι ακριβώς περιμένουν στις επόμενες μέρες και αν αυτά προκύπτουν  από αυτά που δεν θα έκαναν  ΤΑΧΑ  τα αφεντικά και τα  πήραν πίσω μονομιάς .  Εκ περιτροπής εργασία; -ελαστικά ωράρια ; -  απολύσεις; - το κατάστημα του βοτανικού να γίνει ¨πρακτορείο¨; Λουκέτο στην εταιρία;
Απαιτούμε από τα  Δ/Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ να κάνουν πράξη αυτά που έγραφαν στην ανακοίνωση και να ενημερώσουν τα δευτεροβάθμια και τα πρωτοβάθμια σωματεία όπως και να μας ενημερώσουν για τις θέσεις που πήραν αυτά για τις καταγγελίες της ανακοίνωσης των δυο σωματείων. Σε ότι έχει να κάνει με τις καταγγελίες που  αφορούν τους συναδέλφους μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες  ή είναι σε εγκυμοσύνη  και  οχλήθηκαν είτε να γυρίσουν στη δουλειά , είτε με την απειλή της απόλυσης ,είτε  εκβιαστήκαν,
σε πρώτο χρόνο να γίνει καταγγελία στη ΣΕΠΕ και στο υπουργείο εργασίας. Στον ίδιο χρόνο πρέπει να οριστεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΜΈΛΗ Αθήνας και Θεσσαλονίκης , με θέμα την ίδια την καταγγελία ,να  γίνει εκτενέστερη ενημέρωση στα μέλη , να ακούσουμε ποιοι είναι αυτοί που απειλούν και ποιους εκβιάζουν   ,   και να παρθούν αποφάσεις για το παρακάτω βήμα με άνοιγμα του θέματος  στην εργατική τάξη που παλεύει ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο . Ακόμα και τώρα θα  πούμε πως δεν είναι αργά ….
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συναδέλφους  της SPEEDEX , ο αγώνας συνεχίζεται…..
                                                                               Αθήνα 16 Μάη  2020


Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση