3/5/16

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ , ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ



                             ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ  , ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ  Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ 

                  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ 

Όπως οι προηγούμενες  κυβερνήσεις που πέρασαν έτσι και η σημερινή γιατί το κράτος έχει συνέχεια, δήλωσε την υποταγή της  στα ξένα και ντόπια αφεντικά. Οι δήθεν επαναστάτες εργατοπατέρες , υμνητές τάχα της εργατικής τάξης και των αγώνων που έχει δώσει αυτή,  στην ουσία  δεν είναι τίποτα άλλο από δουλικά των αφεντικών που καπελώνουν  και σαμποτάρουν όλα αυτά τα χρόνια τους πραγματικούς αγώνες για αξιοπρέπεια και ευμάρεια της εργατικής τάξης. Σήμερα τα αποτελέσματα  όλων των παραπάνω  είναι εμφανείς ,  στην  υγεία , στην παιδεία και στις κοινωνικές παροχές.
Θυσιάζονται  τα εργασιακά δικαιώματα  γιατί αποτελούν κόστος για τα αφεντικά  και το κράτος ,  στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους από αυτά, με σκοπό και με κάθε τρόπο την ενίσχυση των ιδιωτών - με εταιρείες φαντάσματα και μη  .
Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.α.)  τις μειώσεις των συντάξεων και να τις επεκτείνει. Βάζει ταφόπλακα και  προσαρμόζει  το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, αλλά και στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα και  στο εισόδημα μας.
Για τις «υπηρεσίες» της αυτές η κυβέρνηση ως συνέχεια των προηγούμενων έχει την στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτηση τους, δεκαετίες το επιδίωκαν.   
Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές διαχρονικά έβαζαν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων   (κουρέματα, χρηματιστήριο , άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή).
Αυτά που μας  ετοιμάζουν κόμματα  , ΓΣΕΕ  ,  ΑΔΕΔΥ και διαμορφώθηκαν χρόνια τώρα στους ¨κοινωνικούς διαλόγους¨ σε βάρος της εργατικής τάξης και με την λογική της κερδοφορίας των αφεντικών , δεν μπορεί να συνεχιστεί , δεν μπορεί να διορθωθεί , ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση .  
Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσουν τα αφεντικά και τα τσιράκια τους
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες.
  
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αφεντικά και κυβέρνησεις αλλά όποια και αν είναι και στο μέλλον  δεν θα μείνουν σε αυτά μόνο, ζητούν την  επανεξέταση των ομαδικών απολύσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων, την επαναφορά του lock out, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν περάσει και στον κλάδο της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ
Εργαζόμενοι με μπλοκάκι που αμείβονται με το κομμάτι , ¨ενοικιαζόμενοι¨ ,  εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες, μαύρη-ανασφάλιστη εργασία , αμοιβή σε είδος (κουπόνια) ,είναι οι σημερινές συνθήκες εργασίας σε πολλά υποκαταστήματα των ιδιωτικών ταχυμεταφορικών εταιρειών.
Η ίδια εικόνα και στο Δημόσιο ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ), που στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης τους έχουν εισχωρήσει ¨εργολαβικές εταιρίες¨….εμείς τις λεμε δουλεμπορικές.
Η SKYCOM μία από τις δουλεμπορικές εταιρίες μέσα στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, που καλύπτεται πίσω από περίεργες μηνιαίες συμβάσεις έργου, “προσλαμβάνει και απολύει” κατ’ εντολή στελεχών των ΕΛΤΑ. Με μηνιαίες ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μη τήρηση των ειδικοτήτων, με μισθούς που παραβιάζουν τις ΣΣΕ και με επίσημες αργίες που βαφτίζονται κανονική άδεια. Οι συνάδελφοι αντιστάθηκαν  στην αυθαιρεσία της SKYCOM, απολύθηκαν εκδικητικά. Αν και δικαιώθηκαν στο πρωτοδικείο, η SKYCOΜ άσκησε έφεση γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! , και το σίγουρο είναι ότι είναι δικά μας.
Οι συνάδελφοι παρά τη δυσμενή θέση που τους έχει φέρει η μακροχρόνια ανεργία επιλέγουν για ακόμα μία φορά το δρόμο του ΑΓΩΝΑ. Αποφάσισαν να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο σε νομικό επίπεδο αλλά με κύριο βάρος την κινηματική διαδικασία  μέχρι τη δικαίωσή τους, η οποία θα αποτελέσει και συλλογική δικαίωση όλων των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Για τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους  η κοινωνική ασφάλιση είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας.
Με την αποφασιστική στάση κάθε ταξικού σωματείου, εργατικού σχήματος, στην γειτονιά και κάθε εργαζόμενου – άνεργου,  δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή της και την παράδοση στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.
Η υγεία μας, η σύνταξη, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς, η πρόνοια, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ,το δικαίωμα στην απεργία  δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν μπορεί να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες ολόκληρες με ένα καλοστημένο κόλπο , που μέσα είναι  κόμματα , εργατοπατέρες που εντολές παίρνουν μόνο από τα αφεντικά τους 

                              “...Έτσι που λες και ελπίδες προς τα ΄κει μην ψάχνεις
                                 Την λέξη και την άνοιξη αν δεν τις βρεις τις φτιάχνεις...”


          Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες ολόκληρες. Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας! 
                          
                            ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
                         
                             ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
                           
                                  ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
                
                       ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

                     ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ   Κυριακή 8 Μάη

                                                                                                          Αθήνα 3 Μάη 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ