15/5/16

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Οδυσσέα Βογιατζή , εργαζόμενο στο ταριχευτήριο της Ιατρικής σχολής


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
Στις 9 Δεκεμβρίου του 2015 συνέβη ένα πολύ σοβαρό εργατικό  ατύχημα στο ΕΚΠΑ, το οποίο ανέδειξε τις πραγματικές συνθήκες δουλειάς και φοίτησης, που τόσο πρόθυμα κάποιοι κρύβουν κάτω από το χαλί. 
Ο συνάδελφος  Οδυσσέας Βογιατζής συμβασιούχος εργαζόμενος επί 12 χρόνια στο ταριχευτήριο της Ιατρικής σχολής Αθηνών  λίγο έλειψε να βρεθεί από το ταριχευτήριο που εργαζόταν στο νεκροτομείο της Ιατρικής.
Από τότε ως σήμερα, το ΕΚΠΑ όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν   έναντι του συναδέλφου , αλλά τον απέλυσε κιόλας. Δεν έχει καταβάλει ούτε το μισθό του Δεκεμβρίου, έστω το κομμάτι εκείνο που αντιστοιχεί στις μέρες που δούλεψε.
Με αυτό τον τρόπο θέλει να τον οδηγήσει  σε οικονομική ασφυξία παίζοντας  με την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου 58  χρονών που δουλεύει από τα 10 του χρόνια για να στέκεται στα πόδια του.
Με την αιτιολογία πως ο συνάδελφος  κατέθεσε αγωγή για να προασπίσει και να περιφρουρήσει  τα δικαιώματά του και ενώ έχει κανονιστεί ραντεβού με την σύγκλητο, αυτό δεν γίνετε ποτέ . Πέρα από την άρνησή τους το πάνε και ένα βήμα παρά πέρα και κινούν  ΕΔΕ απέναντί του , αυτός που την χειρίζεται είναι ο ίδιος που θεωρεί το ταχιρευτήριο και τα οικονομικά κονδύλια  τσιφλίκι του , είναι αυτός που προσπαθεί να πείσει  όλο τον κόσμο ότι ο εργαζόμενος του οποίου τη σύμβαση ανανέωνε επί σειρά ετών, δεν ήταν καλός και ευθύνεται για ό,τι έγινε και δεν έγινε στο ταριχευτήριο.
Είναι σαφές ότι ήξεραν τι γινόταν στο ταριχευτήριο, όπως ξέρουν τι γίνεται και σε άλλους χώρους μερικούς απ' τους οποίους, με τις παρεμβάσεις του προηγούμενου ΔΣ, το ΣΕΠΕ επισκέφτηκε και κατέγραψε την κατάσταση, απαιτώντας αλλαγές άμεσα. 
Αυτό που θέλουν είναι να κερδίζουν με περικοπές και εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας  του εργαζόμενου , το μόνο που τούς  ενδιαφέρει  είναι να μην πλήττεται η δημόσια εικόνα του ΕΚΠΑ.
Οι εργαζόμενοι,  οι άνεργοι και οι φοιτητές , οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να περιφρουρήσουμε  τα δικαιώματα του συναδέλφου  , άρα και  όλων μας.
Η γενικότερη  σιγή μας θα  σημαίνει τελικά αποδοχή της  κατάστασης de facto  που προσπαθεί να μας φορτώσει ο καπιταλισμός  και ειδικά στην περίπτωση του συναδέλφου  ενισχύει τις συντονισμένες προσπάθειες μεγαλοκαθηγητών και άλλων παραγόντων για συγκάλυψη του θέματος.
Δηλώνουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στον αγώνα του Οδυσσέα Βογιατζή και      

Απαιτούμε:

- Να μην συγκαλυφθεί το εργατικό ¨ατύχημα¨ στο ΕΚΠΑ

- Την άμεση επαναπρόσληψη στην θέση του , με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας , σε συνθήκες που θα πληρούν την υγιεινή και ασφάλεια 

- Καταβολή της μισθοδοσίας των προηγούμενων μηνών

- Αποζημίωση του εργαζομένου για το εργατικό ατύχημα

- Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

- Απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων

         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ