19/5/16

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μάη ( στα κρυφά όπως κατάγγελλαν ως αντιπολίτευση ) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς!

Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων - οριζόντιων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και στο βάθος κήπος ομαδικές απολύσεις  την επαναφορά του loc out και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με αρνητικό  και ακόμα  χειρότερο πρόσημο από ότι είναι μέχρι σήμερα.

Ακόμα και για το κάθε δύσπιστο συνάδελφο που στην τελική καλά κάνει  για όλα τα παραπάνω εμείς  θα του απαντήσουμε σε μια αναφορά του προέδρου του ΣΕΒ  ¨Τα μέτρα να ψηφιστούν από περισσότερους  βουλευτές από όσους στηρίζουν την κυβέρνηση¨ και θα συνεχίσουμε με την ερώτηση , γιατί ένας κεφαλαιοκράτης να θέλει τόσο πολύ το ψήφισμα των αντιλαικών νόμων και μάλιστα με την  μεγαλύτερη  πλειοψηφία πέρα της κυβερνητικής??? η απάντηση δικιά σας ....ας κατανοηθεί πως η κυβέρνηση στην  Γαλλία χωρίς  μνημόνια προσπαθεί να περάσει νόμους εργασιακού μεσαίωνα και η Γαλλία δεν είναι και πολύ μακρυά μας.

Την ώρα λοιπόν πού όλα αυτά γίνονται τάχα για να σωθεί η χώρα, αλλά στην αλήθεια γίνετε για να κερδίσει τα πάντα  το ξένο και ντόπιο  τραπεζικό , εφοπλιστικό και βιομηχανικό κεφάλαιο , πολιτική , ταξική  μας άποψη και θέση  είναι ότι τα σωματεία θα έπρεπε να κάνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να οργανώσουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι παίρνοντας αποφάσεις για πλαίσιο δράσεων για την κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων . Αντί αυτού ύπνωση και δε  η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στην SPEEDEX οργανώνει γλέντια με φαγοπότι σε ταβέρνα για να γιορτάσουν και να τιμήσουν έναν «αγώνα» (μαζικές απολύσεις στην SPEEDEX , 7 Μάη του 2014) , ¨κάνοντας ανασκόπηση στα γεγονότα¨,  που το αποτέλεσμα και η τροπή τους  ευνόησε τα αφεντικά, (έτσι για την ιστορία 29 εθελούσιες αποχωρήσεις με αποζημίωση συν  έναν μισθό μπόνους, την στιγμή  που οι τελευταίες ΣΣΕ στην εταιρία  δεν είχαν καμιά πραγματική αύξηση )….

Η ΑΠΕΤΤ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και στις εκδηλώσεις  την Κυριακή 22 Μάη στις 17.30 στο Σύνταγμα και να αγωνιστούν και πέρα από αυτή την ημερομηνία, οργανώνοντας μέσα στους χώρους εργασίας  την αντεπίθεση απέναντι στο κεφάλαιο για ζωή και όχι επιβίωση.
                                                                                                             
                                                                                                                  Αθήνα 19 Μάη 2015


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ