23/5/13

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


                            ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
      ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Τα σκληρά, αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που παίρνουν κράτος και αφεντικά, μας οδηγούν στη φτωχοποίηση , στην απόγνωση, στην πλήρη εξαθλίωση μας ως λαϊκή εργατική τάξη.
Οι μειώσεις για δαπάνες σε ΥΓΕΙΑ –ΠΑΙΔΕΙΑ, η κατάργηση προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, η μείωση του αφορολογήτου ορίου, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , ο βασικός μισθός πείνας , κ.α. κάνουν την καθημερινότητα μας ολοένα και πιο δύσκολη.
Οι καπιταλιστές έχουν σχεδιάσει εκείνους τους μηχανισμούς (μνημόνια) ,ώστε να βγουν αλώβητοι και με κέρδη από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Με την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων , με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ( προγράμματα ΚΟΧ με τη συμμετοχή και της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), με την ατιμωρησία της  αυθαιρεσίας των αφεντικών (αγρότες γης στην Μανωλάδα και όχι μόνο), με την απαγόρευση απεργιών (επιστρατεύσεις ναυτεργατών ,εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και εκπαιδευτικών), με την κρατική καταστολή σε όποιον αντιστέκεται, αναζητούν την λύση από την κοινωνία.
Στον κλάδο μας, στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ τα αφεντικά εναρμονισμένα στη γραμμή της τάξης τους ,θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα σε αυτή την κρίση. Η απουσία ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με συνειδητή επιλογή των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ΟΙΥΕ και όχι μόνο, με την λήξη της μετενέργειας, οι καταγγελίες των συλλογικών συμβάσεων όπου υπήρχαν  είναι γεγονός.
Αναφορικά η πρώτη εταιρεία στον κλάδο ACS κατήγγειλε τη ΣΣΕ που είχε υπογραφεί μερικούς μήνες πριν , μάλιστα με μείωση 10% στους μισθούς (μετά από δυο γενικές συνελεύσεις του επιχειρησιακού σωματείου) επικαλούμενη την πτώση των εργασιών της. Για τον ίδιο λόγο στη  SPEEDEX μετά την καταγγελία της ΣΣΕ (με παγωμένες τριετίες) ,υπογράφηκε νέα, με μείωση 6% με αναδρομικότητα,  από την αρχή του χρόνου (μετά από τρεις γενικές συνελεύσεις του επιχειρησιακού σωματείου). Τέλος στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ δεν υπάρχει ακόμα συλλογική σύμβαση παρά τις «προσπάθειες» του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ.. Αν όλα αυτά συμβαίνουν στις «μητρικές» που υπάρχουν σωματεία, είμαστε σίγουροι – το γνωρίζουμε ότι στα υποκαταστήματα αυτών «franchize τα ονομάζουν» το δουλεμπόριο είναι μια σκληρή πραγματικότητα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων SPEEDEX την Κυριακή 26/5 μας βρίσκει ανοχύρωτους και να μετράμε απώλειες τόσο σε οικονομικό επίπεδο(βλέπουμε τους μισθούς μας μειωμένους κατά 6%) ,όσο και σε θεσμικό. Θα πρέπει να αποτελέσει αρχή για μια συζήτηση που θα βάλει προβληματισμούς και ζητήματα που αφορούν την εργασιακή καθημερινότητα μας στη SPEEDEX αλλά και σε όλο τον κλάδο γενικότερα.
Να γίνει ένας απολογισμός των δράσεων, αλλά και των αδυναμιών, παραλείψεων αν υπάρχουν, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να οχυρωθούμε απέναντι στις όποιες εργοδοτικές απαιτήσεις και ορέξεις.
Η ΑΠΕΤΤ αποφάσισε σαν σχήμα να συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων  SPEEDEX ,θέτοντας υποψηφιότητα μέλος μας  στα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβούλιου του σωματείου.
Σαν σχήμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρεμβαίνουμε σε κινηματικές διαδικασίες στον κλάδο της ταχυμεταφοράς –ταχυδρόμησης ,αλλά και γενικότερα.. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη , αποτελεί όπλο των εργαζομένων.  Παράδειγμα  αποτελεί ο αγώνας που δόθηκε από «ενοικιαζόμενους» συνάδελφους μας μέσα στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, όπου οι συνάδελφοι είχαν μια πρώτη νίκη, απέναντι στους εργολάβους -δουλεμπόρους. Επίσης ο αγώνας των συναδέλφων μας στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, ο οποίος παραμένει από τον προηγούμενο Δεκέμβρη και έχει αγκαλιαστεί από εργατικά σχήματα και λαϊκές συνελεύσεις
ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Η ΑΠΕΤΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ. 

.
                                                                                            Αθήνα 23 Μάη 2013
                
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ -ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ