27/5/13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.Σ.Ε) ΑΠΟ ΤΗΝ ACS


        ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.Σ.Ε) ΑΠΟ ΤΗΝ ACS

Η πρώτη εταιρεία στην ταχυμεταφορά ACS , επικαλούμενη την μείωση του κύκλου εργασιών της - πτώση του τζίρου της από την κρίση, προχώρησε στην καταγγελία της Σ.Σ.Ε. Το αφεντικό της εταιρείας θεωρεί ότι η Σ.Σ.Ε που έχει υπογράψει λίγους μήνες πριν με το επιχειρησιακό σωματείο και που ήταν μειωμένη κατά 10% στους μισθούς, δεν δίνει λύση στα ¨οικονομικά προβλήματα¨ της εταιρείας.
Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες, το μεγάλο αριθμό των ανέργων , την απουσία Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και την αποχή του Σ.Ε.Β από το τραπέζι των ¨διαπραγματεύσεων¨, των κοινωνικών συνέταιρων για την υπογραφή Εθνικής  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε), απαιτεί μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς - απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες από τους συναδέλφους μας ώστε να έχει παραπάνω κέρδη από την κρίση.
Καταγγέλλουμε αυτή την κίνηση της ACS καθώς επηρεάζει τόσο των οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων που εργάζονται εκεί, όσο και όλων μας που εργαζόμαστε στον κλάδο ταχυμεταφοράς - ταχυδρόμησης, γιατί ανοίγει τον δρόμο και σε άλλα αφεντικά εταιρειών του κλάδου και τα υποκαταστήματα "franchise" αυτών , που θα δανειστούν την πρακτική της.
Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας στην ACS και ότι θα στηρίξουμε μελλοντικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν με το επιχειρησιακό τους σωματείο.

       ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

                                                                                                                      Αθήνα 27 Μάη 2013                                                                    

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ