27/4/13

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ


                                 

  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, φοιτητή
Οι συνέπειες της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης που ζούμε και θέλει να μας φτάσει στην εξαθλίωση, στην απομόνωση, στην πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης μας ως γονείς και ως εργαζόμενους, κάνουν  την φετινή πρωτομαγιά ως μέρα απολογισμού και αποφάσεων επίκαιρη παρά ποτέ.
Οι αγώνες που δόθηκαν από τις προηγούμενες γενιές εργατών – εργαζομένων και κέρδισαν σημαντικά πράγματα ( 8ώρο, μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες ,  κοινωνική περίθαλψη , δωρεάν παιδεία , δωρεάν υγεία, κλπ)   προς όφελος όλης της εργατικής τάξης , το καπιταλιστικό σύστημα  βλέπουμε να μας τα παίρνει πίσω το ένα μετά το άλλο, για να μπορέσει να σταθεί όρθιο.  
Με το πρόσταγμα των καπιταλιστών και  κάθε λογής αφεντικού ( μικρού -μεσαίου-μεγάλου), να τελειώνουν από το βραχνά των παραπάνω κεκτημένων που κερδήθηκαν μέσο φωτιάς και σιδήρου, σήμερα μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε την κρίση του τόσου ¨καλού και επιτυχημένου καπιταλιστικού συστήματος¨ και μέσα από αυτή να αυγατίζει τα κέρδη αυτών και να κάνει της δικές μας ζωές μίζερες και γεμάτες φόβο για το τι μας ξημερώνει αύριο.
Η φετινή εργατική πρωτομαγιά μας βρίσκει να μετράμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, μας βρίσκει να μετράμε πολλά ¨εργατικά ατυχήματα¨, μας βρίσκει να μετράμε επίσης πολλές αυτοκτονίες συνάνθρωπων μας ,δολοφονίες τα λέμε εμείς, μας βρίσκει  να μην υπάρχει δωρεάν παιδεία και υγεία στο βαθμό τουλάχιστον, που μέχρι χθες ξέραμε, μας βρίσκει με την  νομιμοποίηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας  και την υποβάθμιση της προσωπικότητας του εργάτη – εργαζόμενου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, μας βρίσκει με μια γενικευμένη – εναρμονισμένη κρατική και εργοδοτική  καταστολή απέναντι σε όποιον και οτιδήποτε κινείται, μας βρίσκει στο τέλος εποχής των Συλλογικών Συμβάσεων ή την αποδόμηση αυτών, που  πλέον δεν είναι όπλο του εργάτη – εργαζόμενου, αλλά των κάθε λογής αφεντικού.  
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι
Στον κλάδο της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ τα αφεντικά εναρμονισμένα στη γραμμή της τάξης τους ,συμμετέχουν στη δημιουργία του εργασιακού μεσαίωνα και της δικής μας φτωχοποίησης-εξαθλίωσης, με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση .
Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με συνειδητή επιλογή των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ΟΙΥΕ και όχι μόνο, οι καταγγελίες των συλλογικών συμβάσεων όπου υπήρχαν  είναι γεγονός.
Αναφορικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ δεν υπάρχει ακόμα συλλογική σύμβαση παρά τις «προσπάθειες» του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ., η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με μείωση 10% στην ACS μετά από δυο γενικές συνελεύσεις ,στη SPEEDEX μετά από τρεις γενικές συνελεύσεις με μείωση 6% με αναδρομικότητα, (που έχει κριθεί ως αντισυνταγματική από τα δικαστήρια στο δημόσιο) από την αρχή του χρόνου και χωρίς να ξέρουμε αν έχει υπογραφεί ακόμα. Αν όλα αυτά συμβαίνουν στις «μητρικές» που υπάρχουν σωματεία, είμαστε σίγουροι – το γνωρίζουμε ότι στα υποκαταστήματα αυτών «franchize τα ονομάζουν» το δουλεμπόριο είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αποτέλεσμα να ανοίγει την όρεξη για πιο σκληρές απαιτήσεις από τα αφεντικά.
Αν πάρουμε υπόψη μας ότι τα αφεντικά κάθε λογής με τις κυβερνήσεις τους, κάνουν την δουλειά τους για τα συμφέροντα της τάξης τους,  τα ερωτήματα που μπαίνουν σε εμάς είναι:
τι έκαναν – τι κάνουν  για αυτό οι ¨ειδικοί¨ εκπρόσωποι της εργατικής τάξης, τι κάναμε – τι θα κάνουμε εμείς ως εργατική τάξη?
Εμείς λέμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κάθε κοινοβουλευτικό ¨Κόμμα της εργατικής τάξης¨. Η πρόταση  μας είναι πως πρέπει να βρεθούμε , να μοιραστούμε τους φόβους μας και τις αγωνίες μας για το αύριο και μέσα από αυτές σε ένα κοινό δρόμο χωρίς πισωγυρίσματα και αμήχανες λογικές,
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ  ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ , ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

           ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

                                                                                                                                   Αθήνα 27 Απρίλη 2013


         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ