20/6/16

Κανένας εργαζόμενος μόνος στην εποχή των δήθεν ¨τυχαίων περιστατικών λεκτικής και σωματικής βίας ¨ των προϊσταμένων των εταιρειών ταχυμεταφοράς αλλά και σε όλων των εργασιακών χώρων.

Κανένας εργαζόμενος μόνος στην εποχή των δήθεν ¨τυχαίων περιστατικών λεκτικής και σωματικής βίας ¨ των προϊσταμένων των εταιρειών ταχυμεταφοράς αλλά και σε όλων των εργασιακών χώρων.


Στις 17 Φλεβάρη 2016 ο συνάδελφος Νίκος Στέφος  μετά το τέλος του 8ωρου και εντός του εργασιακού χώρου καλέστηκε από τον προϊστάμενο, όπου του ανακοίνωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του επικαλούμενος ότι δεν βγάζει την δουλειά όπως πρέπει καθώς επιστρέφει αδιακίνητα ταχυδρομικά αντικείμενα.          Ο συνάδελφος του απάντησε πως κάνει σωστά την δουλειά του παρά τον μεγάλο αριθμό των ταχυδρομικών αντικειμένων, η  λογική αντίδραση του συνάδελφου μπροστά στο φαινόμενο εντατικοποίησης που απαιτούσε           απ αυτόν ο προϊστάμενός του , έκανε τον τελευταίο να κινηθεί απειλητικά με φωνές και με τραμπούκικη διάθεση  προς τον συνάδελφο, με αποτέλεσμα να  τον σπρώξει και αν δεν είχαν μπει στην μέση  οι άλλοι παρόντες  εργαζόμενοι  σίγουρα θα υπήρχε και ο τραυματισμός του συναδέλφου Νίκου Στέφου.
Ο συνάδελφος άμεσα ενημέρωσε το κλαδικό ΣΕΤΤΑ, την ΑΠΕΤΤ και τον δικηγόρο του όπου του συνέστησε να καταγγείλει το γεγονός  την επόμενη μέρα στην ΣΕΠΕ όπως και έκανε. Επίσης την επόμενη ημέρα του συμβάντος το ΣΕΤΤΑ (μέλη του ΔΣ) έκανε παρέμβαση στην Γενική Ταχυδρομική Ζωγράφου απαιτώντας εξηγήσεις. 
Στις 28 Μάρτη ημέρα της εργατικής  προσήλθαν εκπροσωπώντας την εργοδότρια εταιρία η δικηγόρος και ένα στέλεχος της,  η δικηγόρος δήλωσε  αποχή (ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ) και ταυτόχρονα παρευρισκόμενη,  με το ξεκίνημα της συζήτησης η δικηγόρος της Γενικής Ταχυδρομικής αν και είχε δηλώσει ΑΠΟΧΗ άρχισε να εκφράζει την άποψη της  εταιρίας.  
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου, ο προϊστάμενος εξιστόρησε το συμβάν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχε πει στο ΣΕΤΤΑ κατά την παρέμβασή του την επόμενη μέρα,  δηλαδή πως δεν έγινε κάτι παραπάνω από έναν λεκτικό καθημερινό επεισόδιο μεταξύ δυο εργαζομένων που συμβαίνει σε όλες τις δουλειές και αυτός δεν είναι λόγος να σέρνεται μια εταιρία στην επιθεώρηση εργασίας.
Αλλά δεν έμεινε εκεί συνέχισε και ισχυρίστηκε ψευδώς και παραπλανητικά πως ο συνάδελφος μας τάχα δεν τηρούσε το ωράριο , έφτασε μάλιστα  σε σημείο να εμφανίσει την πρωτόδικη απόφαση που ρητά αποφασίζει την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του με τους ίδιους όρους που είχε και στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω  και προφορικά να ανακοινώνει πως ο συνάδελφος  είναι προσωρινά στην εργασία και επειδή έχει κατατεθεί έφεση δεν αναγνωρίζουν την πρωτόδικη απόφαση, δικαστική απόφαση που δεν έχει  σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν που γινόταν η  τριμερή. Όταν της ζητήθηκε από το ΣΕΤΤΑ και τους αλληλέγγυους να καταγραφούν τα όσα είχε πει εκείνη την στιγμή στο δελτίο της καταγγελίας αρνήθηκε και δήλωσε ότι θα  καταθέσει  υπόμνημα, μετά από όλα αυτά και κάτω από την πίεση του ΣΕΤΤΑ και των αλληλέγγυων για καταγραφή του προφορικού λόγου στο χαρτί και την άρνηση της δικηγόρου της εταιρίας η επιθεώρηση αποφάσισε την αναβολή με νέα ημερομηνία  εργατικής διαφοράς.
Από την πρώτη εργατική διαφορά τον Μάρτη και με αναβολή άλλων δυο(2) με υπαιτιότητα της Γενικής Ταχυδρομικής προφασιζόμενη  την αποχή των δικηγόρων  έχουμε καινούργια ημερομηνία τριμερής στην επιθεώρηση εργασίας στις 21 Ιούνη 2016 . 
Για εμάς είναι παραπάνω από ξεκάθαρο από τα παραπάνω νομικά τερτίπια, την δήθεν έλλειψη εκπροσώπου   εταιρείας στην επιθεώρηση λόγο της αποχής των δικηγόρων με αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες αναβολές.     Ξεκάθαρο ότι ο προϊστάμενος της Γενικής Ταχυδρομικής Ζωγράφου άσκησε λεκτική και σωματική βία στον συνάδελφο για να τον εξαναγκάσει να ανταποδώσει και να καταφερθεί με βία απέναντι του ώστε να βρει πάτημα η εταιρεία και να τον διώξει.
Μέχρι και σήμερα και πέρα από τις αναβολές της καταγγελίας του συναδέλφου στην επιθεώρηση εργασίας η Γενική Ταχυδρομική δεν ζήτησε ένα συγνώμη από τον συνάδελφο για την τρομοκρατία που δέχτηκε  και ακόμα χειρότερα      ο συγκεκριμένος προϊστάμενος είναι ακόμα στην θέση του.
Εμείς μια ερώτηση θα κάνουμε προς την εταιρεία , αν ο συνάδελφος δεν κρατούσε την ψυχραιμία του και απαντούσε με βία απέναντι  στην  βία που δέχτηκε  θα τον είχαν απολύσει από την Γενική Ταχυδρομική;;
Για όλους τους παραπάνω λόγους σαν μια πρώτη κινηματική απάντηση αλλά και για την εξ αναβολής τριμερή καταγγελία του συναδέλφου Νίκου Στέφου που θα γίνει στις 21 Ιούνη και ώρα 12:00 πμ στην επιθεώρηση Ανατολικού Τομέα , Πατησίων 37 , η ΑΠΕΤΤ αποφάσισε παρέμβαση στην Γενική Ταχυδρομική Ζωγράφου σήμερα 20 Ιούνη , με μέλη της και αλληλέγγυους η οποία και υλοποιήθηκε με τα παρακάτω   σωματεία , εργατικά σχήματα , εργατικές συνελεύσεις , συνελεύσεις γειτονιάς που είναι τα εξής :

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ)
Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέλευση αλληλεγγύης προλεταριακών αγώνων
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ
Επιτροπή Αλληλεγγύης για το εργατικό ατύχημα στην Ιατρική του ΕΚΠΑ
Πρωτοβουλία Εργαζομένων Τράπεζας Αττικής
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ (ΑΠΕΤΤ)  

                                                                                Αθήνα 20 Ιούνη 2016
                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ