31/3/15

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Σαν εργατικό σχήμα από θέση αρχής έχουμε την λογική πως οι εργατικοί αγώνες ανήκουν σε αυτούς που τους αρχίζουν και έχουν άμεση σχέση με την κατάσταση που διαμορφώνεται αρνητικά προς αυτούς αλλά και σε αυτούς που επί  ίσους όρους παλεύουν αυτή την αρνητική κατάσταση .
Έχουμε βρεθεί και στις δυο πλευρές ενισχύοντας κάποιον εργατικό αγώνα χωρίς φανφάρες και χωρίς λογικές τσιφλικιού , πιστεύουμε πως ο αγώνας πέρα την δικαίωση των εργαζομένων που έχουν το πρόβλημα , πρέπει να  γίνεται προς όφελος όλης της εργατικής τάξης, πρέπει να αναδεικνύεται ώστε να περάσει στην συνείδηση όλων μας ότι η συλλογική δράση και αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος υπεράσπισης των κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων από τους καπιταλιστές.
Εν κατακλείδι ως κομμάτι της εργατικής τάξης είμαστε εκεί σε αυτούς τους αγώνες με την προσπάθεια μας για την απελευθέρωσής της  από κάθε είδος γκέμια (συνδικαλιστικά, κομματικά), γιατί θεωρούμε ότι αυτή είναι η αιτία εδώ που έχει φτάσει το συνδικαλιστικό αλλά και το εργατικό κίνημα (μπορεί και να είναι λάθος μας), ιδιαίτερα  σε μια εποχή που  από τι φαίνεται κάποιοι μιλώντας είτε με όρους αντί ιεραρχικούς-είτε ιεραρχικούς κάνουν δουλειά για την πάρτη τους , τα μαγαζάκια τους  , τα κομματικά τους πιστεύω και ενίοτε για το προσωπικό βόλεμά τους .
Γράφουμε αυτές τις αράδες για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και με τη σωστή σειρά, με αφορμή κάποιες ανακρίβειες που γράφτηκαν στην εφημερίδα ¨στο ρελαντί¨ της συνέλευσης βάσης οδηγών δίκυκλου (ΣΒΕΟΔ) , σε προκήρυξη εργατικού σχήματος (ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ), αλλά και για τα αισχρά ψευδή που ειπώθηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση κλαδικού σωματείου στην ταχυμεταφορά – ταχυδρόμηση (ΣΕΤΤΕΑ).
Στην φυλλάδα της η ΣΒΕΟΔ που σωστά αναδεικνύει τον αγώνα που δόθηκε για τους συνάδελφους στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω, εξιστορεί τα γεγονότα του αγώνα κάπως επιλεκτικά , για παράδειγμα δεν μας λέει για ποιον λόγο φτιάχτηκε αυτή  η Επιτροπή των Εργαζομένων στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω μετά από το άδειασμα του ΣΕΤΤΕΑ, πως δημιουργήθηκε η επιτροπή αλληλεγγύης για τους εργαζομένους που αποτελούνταν από εργατικά σχήματα , σωματεία , λαϊκές συνελεύσεις , φοιτητικά  σχήματα, κοινωνικοπολιτικά στέκια , ΕΛΜΕ ,  μεμονωμένους εργαζόμενους η οποία και μαζεύονταν μια φορά την εβδομάδα για να οργανώσει τις παρεμβάσεις της . Θεωρούμε ότι δεν έγινε σκόπιμα για την δική τους αυτοπροβολή γιατί έτσι μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι και αυτοί σύρθηκαν σε αυτόν τον αγώνα όπως έκανε δυο μήνες νωρίτερα το κλαδικό ΣΕΤΤΕΑ.
Η Ταξική Πορεία στην ανακοίνωση – πρόσκλησή της για τις εκλογές του ΣΕΤΤΕΑ κάνει λόγω ¨για αγώνες που δόθηκαν από εργαζόμενους¨ μέσα στην ταχυμεταφορά και αναφέρει για την επιστροφή των συναδέλφων στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω αλλά και για την επιστροφή συναδέλφου στην ACS Ζωγράφου μετά από μετά από δικαστικές νίκες. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι αυτά που  γράφει για τον αγώνα για τους συναδέλφους στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω δεν αναφέρει την επιτροπή αλληλεγγύης. Όσο για τον εργατικό αγώνα που δόθηκε για να γυρίσει πίσω ο συνάδελφος και σύντροφός μας στην ACS Ζωγράφου, πρέπει να πούμε  δεν γύρισε παρά  την απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ , αλλά με κινητοποίηση και με αυτό τον τρόπο κρατήσαμε ένα πολύτιμο δικαστικό χαρτί για τους εργαζόμενους στην ταχυμεταφορά  - ταχυδρόμηση. Τώρα ότι όλα αυτά γράφονται σε μια ανακοίνωση  - πρόσκληση για τις εκλογές του ΣΕΤΤΕΑ είναι ατυχές έως περίεργο μιας και στις δυο κινητοποιήσεις η Ταξική Πορεία ήταν εκεί αλλά το ΣΕΤΤΕΑ όχι.   
Και πάμε στο ΣΕΤΤΕΑ και τα όσα μας μεταφέρθηκαν ότι ειπώθηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που εμείς από επιλογή δεν παραβρεθήκαμε σε αυτή όπως και στην προηγούμενη πριν δυο χρόνια και κάτι γιατί θεωρούμε αδιανόητο ένα ταξικό σωματείο και δε κλαδικό που φτιάχτηκε από εργαζόμενους χωρίς την καθοδήγηση των αφεντικών και των παροχών τους να σηκώνει σημαίες για τα αφεντικά. Όταν κάποιο σωματείο και δε κλαδικό , με τις όποιες αντιπάθειες πολιτικές και προσωπικές αναφέρεται σε λογικές ¨ συρθήκαμε στην απεργία της Γενικής Ταχυδρομικής  ¨ ή  ¨ δεν υπήρχαν βάρδιες να κρατήσουν την περιφρούρηση και συνέχιση της απεργίας ¨ , με τόσο κόσμο (πάνω από 150 άτομα) και στο υποκατάστημα αλλά και στο ΑΤ Αιγάλεω καταρχήν ψεύδεται ( τα υπόλοιπα στην ανακοίνωση των εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω)  αλλά να κατατεθείτε από μέλος της διοίκησής του ΣΕΤΤΕΑ ( δεν γνωρίζουμε αν είναι εργαζόμενος πλέον στον κλάδο και αν όχι πως απολύθηκε και δεν ακούστηκε μιλιά ), ότι αυτός ο αγώνας ήταν νίκη της Αναρχίας και της Αυτονομίας είναι το λιγότερο ντροπή απέναντι σε όλους αυτούς που έβγαλαν ανακοινώσεις και ήρθαν εκείνο το βράδυ στο ΑΤ Αιγάλεω όπως και στο κατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ στο Αιγάλεω αλληλέγγυοι. Όπως και να το κάνουμε είναι συνειδητή απόκρυψη και παραπληροφόρηση των μελών του ΣΕΤΤΕΑ που δεν ήταν εκεί.
Αν τώρα αυτά που γράφουμε δεν είναι αλήθεια ας απαντήσουν γραπτά και ας κάνουν τον απολογισμό τους , έστω και δυο χρόνια αργότερα για  αυτόν τον αγώνα που θεωρούσαν και χαμένο.
Εμείς τους λέμε να ψάξουν και να διαβάσουν  την ανακοίνωση των εργαζομένων , τις ανακοινώσεις της επιτροπής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και τις αφίσες που βγήκαν. Επίσης μας κάνει εντύπωση για αυτούς που είναι ενάντια στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ενσωμάτωσης του χθες να μιλούν για Αναρχία και Αυτονομία λες και είναι αρρώστια . Για την ιστορία όμως τους ενημερώνουμε ότι στην επιτροπή αλληλεγγύης υπήρχαν  συνάδελφοι, εργαζόμενοι και ΣΥΝΤΡΟΦΟΊ που δεν ήταν μόνο αναρχικοί!!!
Στους πέντε μήνες από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης συμμετείχαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ), η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), το σωματείο της WIND, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, το Σωματείο Βάσης Ανέργων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, η Ταξική Πορεία, η ΑΠΕΤΤ, οι λαϊκές συνελεύσεις Περιστερίου , Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, η Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων, το Δυτικό Πέρασμα , το Σινιάλο, η Κόκκινη Γραμμή, το Αυτόνομο Σχήμα Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Αθήνας (Α.Σ.Σ.Κ.Σ) ,συνάδελφοι οικοδόμοι και άλλοι συνάδελφοι.
Κάπου μέσα εκεί είμαστε και εμείς η ΑΠΕΤΤ και δεν το λέμε για να βλογήσουμε τα γένια μας , αλλά νομίζουμε ότι έχει αξία να αναδειχτεί ότι σ έναν κλάδο που δραστηριοποιούνται έξι σωματεία ,τρία κλαδικά και τρία επιχειρησιακά την πρωτοβουλία να την παίρνει ένα εργατικό σχήμα.
Ο καθένας τώρα μπορεί να βγάλει και τα συμπεράσματα του….

Το μόνο που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ , ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ


Ο αγώνας συνεχίζεται…
                                                                                                   Αθήνα 29 Μάρτη 2015
        


          Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση