12/1/13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρ.Φεραίου 20

ΤΗΛ.- FAX : 5981932 Αιγάλεω 10 / 1 / 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω, εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω που μάχονται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Θυμίζουμε ότι στις 19/11/12 η εταιρεία Γενική Ταχυδρομική ανέλαβε το κατάστημά της στο Αιγάλεω, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchiseΗ Εταιρεία λοιπόν αξίωσε, στα πλαίσια αυτής της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι του καταστήματος να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, υπογράφοντας παραίτηση από την προηγούμενη εργοδοσία χωρίς καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη), και δίμηνη σύμβαση εν λευκώ στην μητρική, με την οποία δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους.
 Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα προχωρώντας σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες η μητρική εταιρία απάντησε με lock-out στο κατάστημα του Αιγάλεω, μηνύσεις και συλλήψεις των απλήρωτων εργαζόμενων (!!!!), τρομοκρατία, εκφοβισμό και εκβιασμούς. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα έναν ηρωικό αγώνα με συνεχείς δράσεις και την καταγγελία των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας σε ΟΑΕΔ και Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, στην εργοδοτική –κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, που έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχει αναιρέσει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα και προχωρά στην καταστολή κάθε προσπάθειας αντίδρασης.

Για τον λόγο αυτό το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και καλεί όλους τους εργαζομένους- ανέργους και όλους τους φορείς-συλλογικότητες-σωματεία της περιοχής αλλά και της Αθήνας να πράξουν το ίδιο. Επίσης καλούμε όλα μας τα μέλη να μην έχουν καμία συνεργασία με την εταιρεία Γενική Ταχυδρομική όσο καιρό συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στους εργαζόμενούς της.

Απαιτούμε για τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής
·ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
·ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
·ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.