12/1/13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ
Το Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνοdata  εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω που μάχονται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα, στις 19/11/12 η εταιρία Γενική Ταχυδρομική αναλαμβάνει το κατάστημά της στο Αιγάλεω, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchise. Η μητρική εταιρία λοιπόν αξίωσε, στα πλαίσια αυτής της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι του καταστήματος να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, υπογράφοντας παραίτηση από την προηγούμενη εργοδοσία χωρίς καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη), και δίμηνη σύμβαση εν λευκώ στην μητρική, με την οποία δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα προχωρώντας σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες η μητρική εταιρία απάντησε με lock-out στο κατάστημα του Αιγάλεω, μηνύσεις, συλλήψεις και συνεχή παρακολούθηση των οργάνων καταστολής.
Tο Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και καλεί όλους τους εργαζομένους- ανέργους και όλους τους φορείς-συλλογικότητες-σωματεία να πράξουν το ίδιο.
Απαιτούμε για τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής
· ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
· ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
· ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata