12/3/23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΤΤ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ “PASAMONTANA”


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΤΤ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ “
PASAMONTANA

Την Παρασκευή 10 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η συζήτηση – ενημέρωση που καλούσε η ΑΠΕΤΤ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “pasamontana” ,για την εκδικητική απόλυση του συνάδελφου διανομέα από το κατάστημα – πρακτορείο των ΕΛΤΑ COURIER της Ν. Σμύρνης.

H συμμετοχή ήταν μαζική , αν σκεφτούμε ότι ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους εδώ και μέρες διαδηλώνοντας για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη  ,όπου χάθηκαν δεκάδες ζωές νέων ανθρώπων . Για ακόμα μία φορά φάνηκε ότι το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας ξεπερνά την κούραση για να σταθεί αλληλέγγυο  σε κάθε αδικία από το καπιταλιστικό σύστημα .

Ενημερώσαμε τις συντρόφισσες – συντρόφους των συλλογικοτήτων και εργατικών σχημάτων που συμμετείχαν στη κουβέντα ,η οποία πήρε την μορφή συνέλευσης ,για το χρονικό της απόλυσης του συντρόφου και μέλους της ΑΠΕΤΤ Ευθύμη Κ.

Στην  κουβέντα που κράτησε αρκετές ώρες ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις , για τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων –παρεμβάσεων που θα πιέσουν προς την επαναφορά του συντρόφου στην εργασία του.

Οι συντρόφισσες και σύντροφοι  δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα του συντρόφου, θα κοινωνήσουν την υπόθεση της εκδικητικής απόλυσης του και σε άλλες συλλογικότητες και εργατικά σχήματα .

Σχολιάστηκε από την συνέλευση για την απάθεια και απραξία του συνδικαλιστικού κινήματος γενικά και πιο ειδικά του κλάδου της ταχυμεταφοράς–ταχυδρόμησης  που για ακόμα μία φορά ήταν  αισθητή  η απουσία των σωματείων παρά την έγκαιρη ενημέρωση τους, πλην του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της ACS.

Παρουσιάστηκε η αφίσα της ΑΠΕΤΤ που θα κολληθεί με την βοήθεια των συντρόφων στα καταστήματα των ΕΛΤΑ COURIER, για να γίνει γνωστό το περιστατικό και στους άλλους συνάδελφους , αλλά και στους πελάτες.

Εμείς σαν σχήμα ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και συντρόφους ….

του “pasamontana” που συμμετείχαν και μας φιλοξένησαν στον χώρο  τους.

Της  ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης Περιστερίου.

Της Ταξικής Πορείας .

Της αντιεξουσιαστικής εργατικής ομάδας “σημείο μηδέν”   

Και τους συναδέλφους του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ACS

 

Καλούμε στην τριμερή εργατική διαφορά στη ΣΕΠΕ Καλλιθέας (Αραπάκη 6 Καλλιθέα )

Τρίτη 14 Μάρτη 2023 και ώρα 09.30 πμ

 

 

              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ