28/3/23

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΛΦΟΥ ΚΑΡΚΑΝΙΑ ΕΥΘΥΜΊΟΥ

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΛΦΟΥ ΚΑΡΚΑΝΙΑ ΕΥΘΥΜΊΟΥ

Ακύρωση της προγραμματισμένης παρέμβασης στη σεπε Καλλιθέας την Τετάρτη 29/3/2023 για την απόλυση του συναδέλφου Εύθυμη Καρκανιά

 

Ο συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 27/3  έλαβε εξώδικη δήλωση - πρόσκληση από την δικηγόρο της εργοδοσίας , όπου τον καλούσε να εμφανιστεί στην εργασία του στις 28/3 (παραμονή της διενέργειας της τριμερής) , ώστε να υπογράψει νέα σύμβαση .

Μετά από συνάντηση με τον δικηγόρο του υπήρξε άμεση επικοινωνία με την δικηγόρο της εργοδοσίας όπου δήλωσαν ότι  θα προσέλθει στην εργασία .

Εκεί η εργοδοσία αναγνώρισε το λάθος της για την καταχρηστική απόλυση του λόγω αναρρωτικής άδειας . Έδωσαν προφορικές εγγυήσεις ότι κατά την επιστροφή του δεν θα αντιμετωπίσει ρεβανσισμό  και εχθρικό περιβάλλον και από την μεριά του ο συνάδελφος θα ναι σωστός στα επαγγελματικά καθήκοντά και υποχρεώσεις του, όπως ήταν από την πρώτη μέρα της πρόσληψης του και συν ομολογήθηκε και από την εργοδοσία .

Επειδή η παρουσία στη ΣΕΠΕ  θα ναι για να κλείσει τυπικά  η εργατική διαφορά και από τα δύο μέρη , θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει παρέμβαση αλληλεγγύης, ώστε να μην κινητοποιηθεί κόσμος .

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση για αυτή την μικρή νίκη .

 

                                                                      ΑΘΗΝΑ 28 Μάρτη 2023

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ