9/5/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ" ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΗΝΤΕΞ

"Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, την θέση καταλαμβάνει ο συνάδελφος Ηλίας Κανάκης. Ο Ηλίας εργάζεται στην εταιρεία μας από το 2001 και μέσα από την μακροχρόνια παρουσία του στο χώρο μας, πιστεύουμε ότι θα συντελέσει και θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση του κοινού μας στόχου. Την αναβάθμιση του καταστήματος του Βοτανικού σε κατάστημα πρότυπο..." 
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΠΗΝΤΕΞ  -
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού 
Κηφισιά, 5 Ιανουαρίου 2018


Και πάμε παρακάτω:

"Είναι ξεκάθαρη η άποψή μας σαν εργατικό σχήμα -και έχει μεταφερθεί από μέλος μας στους συνάδελφους στις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου- πως η θέση του προϊσταμένου  καταστήματος είναι από μόνη της μια θέση που το όποιο πρόσωπο την δεχτεί, δέχεται να κάνει την δουλειά των αφεντικών, δέχεται να είναι μία και ταυτόσημη έννοια με την εταιρεία και άπαξ αυτή είναι η δουλειά του και η "εμπιστοσύνη" είναι η συστατική ουσία, δεν είναι δυνατόν να είναι κατάλληλο το πρόσωπο αυτό για την θέση ακόμα και αν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από της βασικές γραμμές της εταιρείας". 
- Ανακοίνωση–Καταγγελία για τις τελευταίες εξελίξεις στο κατάστημα της Σπήντεξ Βοτανικού για την θέση του προϊσταμένου που πήρε ο "πρόεδρος" του Σωματείου Εργαζομένων στη Σπήντεξ, Ηλίας Κανάκης - 
ΑΠΕΤΤ
Αθήνα, 12 Γενάρη 2018 .

Άρθρο 4
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:
 "Μέλη του σωματείου γίνονται όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι που εργάζονται στην εταιρεία 'ΣΠΗΝΤΕΞ'. Την ιδιότητα μέλους στο σωματείο δεν μπορούν να αποκτήσουν μέλη του Δ.Σ της εταιρείας, διευθυντικά στελέχη και γενικά, όσοι ασκούν διευθυντικό έργο στην εταιρεία. Η εγγραφή γίνεται μετά από αίτησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, που εγκρίνει την εγγραφή στην πρώτη συνεδρίασή του μετά την υποβολή της αίτησης.
 Στην αίτηση πρέπει να αναγράφεται εκτός από το ονοματεπώνυμο, 
α) η διεύθυνσή του, 
β) η ειδικότητα με την οποία ασχολείται, 
γ) ο αριθμός δελτίου ταυτότητας. 
Αν για οποιοδήποτε λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει την εγγραφή κάποιου εργαζομένου, του κοινοποιεί την απόφαση μέχρι 15 ημέρες το αργότερο και ο τελευταίος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση".
- ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΗΝΤΕΞ" (ΣΕΣΠ) με έδρα Αθήνα. 
Αριθμός απόφασης αναγνώρισης 1013 / 07-02-2001- 

    Μετά από τις τρεις (3) παραπάνω ενότητες, οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία είτε σαν υποψήφιοι, είτε σαν εφορευτική επιτροπή, είτε σαν ψηφίσαντες, πιστεύοντας πως γνωρίζουν πολύ καλά το καταστατικό του σωματείου, θα μπορούν να βγάλουν και τα συμπεράσματά τους. Εμείς, σαν εργατικό σχήμα, πολιτικά πιστεύουμε πως εδώ τελειώνει η συμμετοχή μας και η παρέμβαση μας για τις "εκλογές" του σωματείου εργαζομένων ΣΠΗΝΤΕΞ (ΣΕΣΠ).
    Προφανώς και δεν έχουμε διάθεση να μπούμε σε αυτές τις εκλογές, όπως δείξαμε με την συνειδητή μας αποχή από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Προφανώς για αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά το καταστατικό  καταλαβαίνουν, ότι συνειδητά δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία των εκλογών αν και θα μπορούσαμε. Αποδείξεις υπάρχουν και είναι "κλειδωμένες" νομικά για τους λόγους που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο 4 του καταστατικού, που ορίζει ότι κάποιοι δεν θα έπρεπε να είναι μέλη του σωματείου, πόσο μάλλον της Διοίκησης.
     Με αυτή την λογική, δεν θα προχωρήσουμε  σε ενστάσεις ή άλλες διαδικασίες για πολλούς λόγους, αλλά ο κυριότερος είναι ότι το κράτος μέσω των δικαστηρίων δεν μπορεί να αλλάξει τα σωματεία και να τα βάλει σε μια ταξική τροχιά, ούτε να αλλάξει τον εργαζόμενο που θεωρεί ότι πηγαίνοντας με τους πιο κοντινούς της εργοδοσίας θα σωθεί ή που το τσιτάτο του είναι "δουλειά να υπάρχει"...

Είναι θέμα ταξικής συνείδησης και όχι θέμα αστυνόμευσης. Αυτό λοιπόν είναι το χαρτί της ΑΠΕΤΤ σε αυτούς που με έπαρση ζητάνε εξηγήσεις.

Σας χαρίζουμε λοιπόν, αυτού του είδους τις εκλογές, τα Δ.Σ., τους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια "συνδικαλιστικά" όργανα, τις ενστάσεις για ανακοπή των εκλογών και όλη αυτή την γραφειοκρατία. Σαν σχήμα, επιλέγουμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους λίγους, τους "τρελούς" που παλεύουν μέσα σε αυτές τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και καταφέρνουν να κερδίζουν αυξήσεις στους μισθούς, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, προσλήψεις, εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου χωρίς προϋποθέσεις, ισότητα, συναδελφικότητα και αμεσοδημοκρατία.


                                                                                                           Αθήνα, 9 Μάη 2019


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ