29/5/18

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΡΓΙΑ» ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018


                                    ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΡΓΙΑ» ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018 
Η ΑΠΕΤΤ (Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά-Ταχυδρόμηση) είναι ένα εργατικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2012 . Η ανάγκη δημιουργίας αυτού του νέου σχήματος προέκυψε μέσα από τον αγώνα κατά του δουλεμπορίου που υπήρχε και υπάρχει μέσα στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, με τους εργαζόμενους που "ενοικιάζονται" από υπεργολαβικές εταιρείες, αλλά και με τους συμβασιούχους που εισάγονται μέσω ΑΣΕΠ με τις ευλογίες του κράτους και της ΠΟΣΤ (ως μέτοχος των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ). Ακόμα πιο επιτακτική έκανε την ανάγκη της δημιουργία του σχήματος η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, όπου συνδέεται με τις παραπάνω δουλεμπορικές συνθήκες που επικρατούν στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Το άνοιγμά της και η πώληση των ΕΛΤΑ που θα επηρεάσει σε απόλυτο βαθμό και τους συναδέλφους που εργάζονται αυτήν τη στιγμή σε άλλες ιδιωτικές ταχυμεταφορικές εταιρείες. Η θέλησή μας ήταν και είναι η άμεση αντιμετώπιση σε πρακτικό επίπεδο των σημερινών συνθηκών, τόσο σε εργατικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, με αποφάσεις που θα λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά και θα έχουν την αλληλεγγύη ως προτεραιότητα.
Η αντίθεση μας με τα δευτεροβάθμια (ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙΕΣ) και την τριτοβαθμια ΓΣΕΕ, έχει εκφραστεί από την αρχή στα κείμενά μας, αλλά και μέσα στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων του κλάδου. Γνωστός ο ρόλος των ξεπουλημένων εργατοπατέρων  όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα μας φέρει  τίποτα καλύτερο ο κρατικοδίαιτος ,κυβερνητικός .γραφειοκρατικός συνδικαλισμός των “κοινωνικων εταίρων”, σε κανένα τραπέζι διαλόγου στο όνομα καμιάς “εργασιακής ειρήνης”.
Έτσι δεν πέσαμε και από τα σύννεφα γι αυτή την «ΑΠΕΡΓΙΑ» που έβγαλαν οι ίδιοι εργατοπατέρες, που μας μιλούν για “κοινωνικές συμμαχίες” για ημέρες “εθνικής δράσης” χέρι χέρι με τα αφεντικά τους.
Πόσο μάλλον όταν τα αιτήματα που βάζουν είναι , η μείωση της υπερφορολόγισης των αφεντικών , οι επενδύσεις ώστε δουλίτσα να υπάρχει και όλα τα άλλα που δεν θεωρούμε αναγκαίο να αναφέρουμε.
Από την άλλη για αυτή την «ΑΠΕΡΓΙΑ» ,είδαμε αριστερές οργανώσεις να μην καλούν σε αυτή για να μην γίνουν οι εργαζόμενοι συνένοχοι για την νέα και δυσκολότερη ζωή που φτιάχνουν τα αφεντικά και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες.
Επίσης υπήρξαν και οι απόψεις εκείνων που ακόμα θεωρούν την ΑΠΕΡΓΙΑ σαν ένα όπλο των εργατών και καλούν σε αυτή για να εκφράσουν αυτή τους την αντίθεση.
Εμείς σαν μέλη αυτού του εργατικού σχήματος (ΑΠΕΤΤ) ,ομολογούμε ότι δεν μας έπεισε κανείς τους όσο και τεκμηριωμένα να φαίνονται τα λόγια τους και θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες να διαβάσουμε τα κείμενα τους που λίγο πολύ ο καθένας θα προσπαθήσει να φανεί ο λιγότερο εκτεθειμένος.
Η θέση μας όπως και σε κάθε «ΑΠΕΡΓΙΑ» -τουφεκιά στον αέρα της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ , θα είναι να χάσουμε το μεροκάματο χωρίς να συμμετέχουμε αυτή την φορά σε καμιά απεργιακή συγκέντρωση , με μόνο σκοπό να δυσκολέψουμε όσο μπορούμε την εύρυθμη λειτουργία της παραγωγής ,θεωρώντας ότι έτσι τα βάζουμε ανοιχτά με τον ταξικό εχθρό μας που είναι τα αφεντικά.
Την ώρα που κάποιοι βγάζουν τον κόσμο να διαδηλώσει για την δημιουργία και νέων ΚΑΤΕΡΓΩΝ , εμείς θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στα αιτήματα μας και στις πρακτικές μας που δημιουργούν προοπτική και όχι ένας θλιβερός επίλογος για την τάξη μας .
 - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ
- ΕΞΩ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
- ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ
- ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ- ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
- ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥΗ
- ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 750 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
- ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
- ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΙ»

                                                                                                                  Αθήνα 29 Μάη 2018