29/5/17

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν βλέπεις - δεν ακούς - δεν ρωτάς
(μόνο τότε) μπορείς να κυκλοφορείς «ελεύθερος;»
η αστυνομική βία δεν έχει τέλος, ο φασισμός δεν έχει όρια..........

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ακούγεται φασαρία στο παρκάκι απέναντι απ’ το σπίτι του συντρόφου Π.Κ. , κατεβαίνει να δει τι γίνεται: Περιπολικό σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα, αστυνομικός να τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτηση προς τους αστυνομικούς «ρε παιδιά γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και χώνει με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.
Η συνέχεια γνωστή και γνώριμη, ο Πέτρος Καπετανόπουλος  συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».
Όποιος αντιδρά στην αυθαιρεσία της αστυνομίας τιμωρείται, για την λεγόμενη δημοκρατία τους η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποινικοποιείται. Μέσα στον κύκλο όλα –έξω απ’ τον κύκλο τίποτα, κράτος, αφεντικά και αστυνομία μας θεωρούν επικίνδυνους σε ότι και αν κάνουμε.
Αλήθεια αυτές οι σκηνές που έχουν παιχτεί στην τηλεόραση , με χρυσαυγίτες να κάνουν ντου από κοινού με τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές ή χρυσαυγίτες να βαράνε ¨διάδες¨ στη Πάτρα, ή χρυσαυγίτες να βαράνε μετανάστες και η αστυνομία ακριβώς δίπλα να βλέπει χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα , φτάσαν ποτέ στην δικαιοσύνη;
Ο παραδειγματισμός που επινοείτε κάθε φορά και θέλετε να μας δείξετε ¨δημοκράτες¨,  δεν μας πτοεί αντιθέτως μας εξοργίζει, η αλληλεγγύη και ο αγώνας μας, θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

-       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ  ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ 
                                                                       
                                                                                         Αθήνα 30 Μάη  2017


                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ