13/2/17

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΤΤ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΤΤ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ 

  Στις 28 Δεκέμβρη η εργοδοσία της ACS Ζωγράφου μέσου του υπεύθυνου  του καταστήματος  απέλυσε για δεύτερη  φορά το μέλος της ΑΠΕΤΤ  συνάδελφο Ευθύμη Καρκανιά με σαθρές αιτιολογίες.
  Ο συνάδελφος δούλευε από το 2006 στην εταιρία ACS στο ίδιο κατάστημα, σωστός σε όλα τα εργασιακά του καθήκοντα ,αλλά είχε και ¨αρνητικά¨, όλα αυτά τα 10 χρόνια συμμετείχε σε κάθε απεργία και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.
  Να αναφέρουμε πως  και η πρώτη που είχε γίνει το 2009 για τον ίδιο ¨αρνητικό¨ λόγο, ήταν ντυμένη με μια σαθρή αιτιολογία όπως και η τωρινή,  η οποία έπεσε στην επιθεώρηση εργασίας , σε δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων , στο πρωτοδικείο και στο εφετείο αλλά η επιστροφή του και το κέρδος σε θεσμικό επίπεδο λειτουργίας και υποχρεώσεων των δήθεν franchise και των εταιριών ταχυμεταφοράς  έγινε μέσα από ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης αφού η εταιρεία δεν υλοποιούσε τις παραπάνω αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.
  Αξίζει να αναφερθούμε στην απόφαση που πέρα από τα δεδουλευμένα και την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του, ξεκαθαρίζει  το τοπίο στην λειτουργία των καταστημάτων των εταιριών της Ταχυμεταφοράς-Ταχυδρόμησης , την υπαλληλική ιδιότητα των ταχυδιανομέων , τις εργασιακές σχέσεις, όπως και τον μισθό που θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά στην εταιρία που κατέχει την Γενική Άδεια. Μια κατάσταση που συχνά πυκνά  οι δήθεν πράκτορες των εταιριών αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες  σκόπιμα αγνοούν και δεν εφαρμόζουν.  Έτσι οι συνάδελφοι βρίσκονται κάθε φορά προς τέρψη των εργοδοτών με την συμμετοχή και των εργατοπατέρων  της ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης.
  Ο συνάδελφος έτσι  γύρισε στην δουλειά  έχοντας πάρει  μια ανάσα αυτός ,  ο ίδιος ο κλάδος παίρνοντας υπόψη και  την δικαστική  απόφαση που μας μένει, αλλά  και το κίνημα όπως είχαμε γράψει τότε ,   φυσικά δεν είμαστε τόσο αθώοι για να πιστέψουμε πως αυτό θα έμενε έτσι από μεριά της εργοδοσίας της ACS. Ήμασταν σίγουροι και ρεαλιστικά πιστεύαμε   πως κάποια στιγμή θα  έμπαιναν ξανά  σε πειρασμό να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά μας αφού τα  αφεντικά δεν ξεχνάνε ,  αν και αυτό το περιμέναμε πιο γρήγορα από ότι έγινε.
  Η απόλυση του συναδέλφου ήρθε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος με γελοίες προφορικές αιτιολογήσεις και με επιχρυσωμένες δικαιολογίες του δήθεν ανθρώπινου από την μεριά του υπεύθυνου του καταστήματος  της ACS λες και ο καπιταλισμός είναι ανθρώπινος και τάχα η εργατική τάξη μπορεί να τα βρει με τους καπιταλιστές  , σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα μέρα με την μέρα προσπαθούν να τα κάνουν ανύπαρκτα το  κράτος και τα αφεντικά . 
  Επειδή αυτά δεν μας πτοούν το αντίθετο θα λέγαμε , επειδή ξανά μανά χτύπησαν λάθος πόρτα , καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου Ευθύμη Καρκανιά  ως , ρεβανσιστική ,  παράνομη και καταχρηστική  και διατρανώνουμε σε αυτούς που πήραν την απόφασή για την  απόλυση του πως δεν θα τους περάσει όπως και αυτής του 2009.
Απαιτούμε την,
Άμεση επιστροφή του συναδέλφου Ευθύμη Καρκανιά  στην εργασία του με τον ίδιο μισθό , τα ίδια δικαιώματα και χωρίς να καταβάλει την επιστροφή της αποζημίωσης που του δόθηκε.

                                                                                       Αθήνα 13 Φλεβάρη 2017


Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση