18/2/16

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

                    ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ  ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ
                 ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
                                 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Tην Τετάρτη  17 Φλεβάρη ,ο συνάδελφος Νίκος Σ. που είναι  μέλος της ΑΠΕΤΤ και εργάζεται ως διανομέας – οδηγός αυτοκινήτου, στο κατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Ζωγράφου ,μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη λεκτική και σωματική επίθεση από τον υπεύθυνο του καταστήματος.
Αναλυτικά  ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε τον συνάδελφο για να του κάνει «παρατηρήσεις-συστάσεις» για την απόδοση στην εργασία του. Στην λογική και δίκαιη αντίδραση του συνάδελφου μας απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις που προάγουν την εντατικοποίηση της εργασίας , ο υπεύθυνος του καταστήματος με ύφος ΝΤΑΗ, του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά. Πιο συγκεκριμένα τον έσπρωξε και αν δεν παρενέβαιναν άλλοι εργαζόμενοι δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη .
Δεν γνωρίζουμε αν το γεγονός οφείλεται από  «υπερβάλλοντα ζήλο» του θερμόαιμου νταή ή πρόκειται για εντεταλμένη υπηρεσία με σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος απέναντι στον συνάδελφο μας. Αυτό μένει να αποδειχθεί από την στάση που θα πάρει η εργοδότρια εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συνάδελφος είναι μέσα σε αυτούς που είχαν απολυθεί το 2012 από το κατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ στο Αιγάλεω και επανήλθε στην εργασία μετά την δικαίωση τους ,αλλά και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις των αλληλέγγυων συλλογικοτήτων.
Ο συνάδελφος  προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και κατήγγειλε το γεγονός και ορίστηκε τριμερής για 28 Μαρτίου. Επίσης ενημέρωσε το κλαδικό ΣΕΤΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ), όπου παρενέβησαν άμεσα στον χώρο εργασίας και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται και στην τριμερή της επιθεώρησης εργασίας.
Σε μια δύσκολη εποχή για την εργατική τάξη , με τα αφεντικά πρόθυμα να βάλουν «πλάτη» στην κυβέρνηση της «Αριστεράς» για την πατρίδα , θα παρατηρούμε όλο και περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και τέτοια φαινόμενα προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Σε αυτή την δυσμενή κατάσταση που έχουν φέρει τους εργαζόμενους τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ και οι κυβερνήσεις τους , με την απλήρωτη και μαύρη εργασία ,την εντατικοποίηση και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας κάποιοι σαν τον Νίκο Σ. σηκώνουν κεφάλι και οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι.
Εμείς σαν εργατικό σχήμα στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση καταγγέλουμε το γεγονός ,καλούμε να πάρει άμεσα θέση η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ και να συμμορφώσει τον άνθρωπο της που έχει επιλέξει σε αυτό το τόσο υπεύθυνο πόστο.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό του συνάδελφου μας όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν και καλούμε σωματεία , εργατικά σχήματα ,συλλογικότητες και τις γειτονιές να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.
Κανένας εργαζόμενος μόνος, η αλληλεγγύη το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμη μας.
                                                                                                                                                                                         
                                                                      Αθήνα 18 Φλεβάρη 2016 


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ