19/11/15

ΨΗΦΙΣΜΑ για την σύλληψη των 5 φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και την επιχείρηση έκδοσής τους στις Ιταλικές αρχές

ΨΗΦΙΣΜΑ

για την σύλληψη των 5 φοιτητών από την Αγία Παρασκευή
                                    και την επιχείρηση έκδοσής τους στις Ιταλικές αρχές

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία.

Σαν Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση (ΑΠΕΤΤ) καταγγέλλουμε αυτές  τις βάρβαρες τακτικές και την κατασταλτική μεθόδευση που πηγάζει  μέσα  από τις  διακρατικές συμφωνίες   , καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την προσπάθεια της να καταστείλει ότι κουνιέται κινηματικά για να συνεχίσει ανενόχλητη  την αντεργατική και  αντικοινωνική πολιτική της ως συνεχιστές  της  γραμμής των προηγουμένων κυβερνήσεων , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. , όπως συμβαίνει και στην Ιταλία αλλά  και σε όλη την καπιταλιστική Ευρώπη.

Με τους 5 αγωνιστές της Αγίας Παρασκευής έχουμε βρεθεί σε κοινούς ταξικούς  αγώνες , και δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας .  Πέρα όμως από αυτό κάθε αυτό το γεγονός ,  με  τέτοια βάρβαρη και κατασταλτική μανία μόνο ένα πράγμα επιδιώκουν , το χτύπημα και την ποινικοποίηση του διεθνιστικού  εργατικού και φοιτητικού κινήματος ,  τους ταξικούς αγώνες και την έμπρακτη αλληλεγγύη .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-την άμεση παύση κάθε δίωξης
εις βάρος των 5 συλληφθέντων.

-την μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

-την κατάργηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
                                                                                                            
                                                                                   Αθήνα 19 Νοέμβρη 2015


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ