31/10/15

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                                       
                                                                       ¨...και όμως αλλάζει Κεμάλ και όμως αλλάζει… ¨

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι εδώ και 10 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική , επίθεση στην εργατική τάξη – μνημόνια τα λένε αυτοί - που της ¨άφησαν¨ οι προκάτοχοί τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής επίθεσης, οικία σε όλους μας ή σχεδόν σε όλους μας… , οι κοινωνικές ανισότητες , η φορομπηχτική πολιτική που χτυπάει την λαϊκή οικογένεια , η ισοπέδωση της υγείας και της παιδείας, οι αυτοκτονίες, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων , η ανεργία , οι άστεγοι που μέρα με την μέρα πληθαίνουν, τα νομοθετήματα υπέρ των αφεντικών σε οικονομικό επίπεδο , οι φωτογραφικοί νόμοι κατά των εργαζομένων οι οποίοι λύνουν τα χέρια των αφεντικών και σε θεσμικό επίπεδο , κλπ.
Εδώ και 10 μήνες είναι αλήθεια πως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε πράξη τις υποσχέσεις που είχε δώσει  στην άρχουσα τάξη και στα τσιράκια της , ώστε να  τους δώσουν το πράσινο φως να ¨κυβερνήσουν¨ και έτσι να ξεπλύνουν τους προηγούμενους που δεν πέρναγε η μπογιά τους, αλλά συνάμα να γίνουν βαλβίδα εκτόνωσης για το πόπολο ….. έλεγαν τότε  λίγες στιγμές μετά  τις εκλογές του Ιανουαρίου ¨το κράτος έχει συνέχεια¨ και έτσι έγινε.
Περί προσπάθειας  και κόκκινων γραμμών   θα είναι περιττό βέβαια να μιλήσουμε για τον απλό λόγο ότι όλα αυτά ήταν – σαν ¨κυβέρνηση¨ αλλά και πριν γίνουν ¨κυβέρνηση¨ -  ένα καλά σχεδιασμένο θέατρο, παραμύθι χωρίς  δράκο, πολύ περισσότερο χωρίς ελπίδα , ώστε να μπορέσει να κρατηθεί και να έχει σε έλεγχο τους από κάτω («εργατικά σωματεία» και «κοινωνικούς φορείς») που ¨πείστηκαν¨ από τα ελεεινά ψέματά τους και μάλιστα σε 3 κομβικές περιπτώσεις ( 2 εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα)  .
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι  τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε συνέχεια της επιθετικής πολιτικής κατά της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας, θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα αφορά την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας , τις περεταίρω  μειώσεις των συντάξεων,  την αύξηση του  ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης , την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την κατάργηση του επικουρικού ταμείου, την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με τελική πραγμάτωση την ενιαία εθνική σύνταξη. Πράγματα που σίγουρα  αφορούν εμάς ως εργατική τάξη αλλά και την νέα βάρδια εργατών και εργαζομένων.
Και μέσα σε όλη αυτή την χιονοστιβάδα αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ μετά από έναν μεγάλο¨ λήθαργο¨ – όπως συνήθως – εξαγγέλλει απεργία …περίπου στις 12 Νοέμβρη. Δεν  περιμέναμε κάτι άλλο από τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές παρά από μια κήρυξη – ντουφεκιά απεργίας και μάλιστα στο περίπου  χωρίς να την δουλέψουν στον κόσμο της εργασίας. Δεν  περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που μετά  μανίας δήλωναν σε όλους τους τόνους και σε συμφωνία με τα αφεντικά ¨το μένουμε Ευρώπη¨  το καλοκαίρι που πέρασε. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που ενώ το  ΙΝΕ ΓΣΕΕ βγάζει πορίσματα που δηλώνουν εξαθλίωση της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας  τόσο καιρό έχουν τον ρόλο του αφηγητή.
Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως αυτή η απεργία πρέπει να είναι δημιούργημα και να  υλοποιηθεί -άσχετα με το αν τελικά θα την πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ ή όχι  -  από  την  εργατική τάξη, χωρίς σωτήρες και ειδικούς , αυτή η απεργία πρέπει να είναι το μήνυμα στα αφεντικά και στα τσιράκια τους από όπου και αν προέρχονται ότι δεν  θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα είναι αυτοί που θα γελάνε την επομένη, αλλά εμείς. 
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι , στον κλάδο μας στην ταχυμεταφορά η ανάλυσή μας είναι ότι τα πράγματα θα στενέψουν , τα σημάδια πολλά  , αυτά που έχουν χαθεί σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο τα τελευταία 5 χρόνια  όπως  μειώσεις μισθών , ¨μισθός¨ με κουπόνια, απλήρωτες ώρες εργασίας , εντατικοποίηση , απολύσεις , η εμφάνιση της πριμοδότησης για εθελούσια έξοδο από την εργασία , μαύρη εργασία , μη κατατιθέμενα ένσημα ,   αρνητικές θεσμικές ρήτρες σε ΣΣΕ είναι η αρχή και μόνο. Επίσης δηλώνει την πλήρη απουσία και απραξία  των σωματείων είτε σε κλαδικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι
Αυτή η απεργία- και πέρα την κριτική που μπορεί να γίνει και με όποιες απόλυτες διαφωνίες μας σαν ΑΠΕΤΤ για αυτά που έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή -  είναι η άμεση εμπλοκή με ενεργητικό ρόλο  των σωματείων σε αυτή. Εμείς σαν ΑΠΕΤΤ αυτό που μας αναλογεί σαν εργατικό σχήμα στην ταχυμεταφορά – ταχυδρόμηση θα το κάνουμε και με το παραπάνω όπως πάντα , αυτό που απαιτούμε από τα σωματεία του κλάδου είναι να πάρουν θέση με γραπτό λόγο , η δικιά μας πρόταση όσο έχει να κάνει με την απεργία είναι η εξής.
ΑΜΕΣΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΝΙΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ,  ΣΤΟΥΣ  ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΩΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
                                ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
                                                                                                      
                                                                                                   Αθήνα 28 Οκτώβρη 2015


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ