4/7/15

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ



ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ  ΟΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα τελευταία πέντε χρόνια  καλούμαστε να βγάζουμε τα κάστανα από την φωτιά. Το κράτος  οι  κυβερνήσεις και όλος ο συρφετός που κουβαλάνε στην ουρά τους  μας αποδεικνύουν  σε κάθε ευκαιρία  την υποταγή και  την υποτέλεια τους στο κεφάλαιο . Εμάς σαν εργατικό σχήμα δεν μας ξενίζει αυτό, αφού ξέρουμε πολύ καλά πως  κράτος  και κυβερνήσεις  υπηρετούν τους αφέντες τους που τους έχουν δημιουργήσει , δηλαδή   τον καπιταλισμό και κατ΄ επέκταση τον ιμπεριαλισμό. Η δουλειά τους είναι να βάζουν την εργατική τάξη και δε όταν αυτή κάνει προσπάθειες να οργανωθεί,    μπροστά σε ψεύτικα διλήμματα για να βγουν από τα αδιέξοδα της κρίσης  του καπιταλιστικού συστήματος που το ίδιο εντέχνως  δημιουργεί .
Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς ¨αριστερά¨ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κατάφερε να πρωτοτυπήσει, ακολουθώντας – μετά την εξαγγελία της ελπίδας που έρχεται -  την σίγουρη και πεπατημένη τακτική των προηγουμένων κυβερνήσεων θέτοντας  στην εργατική τάξη  και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία  ένα νέο δίλημμα.  Προτάσσοντας την δημοκρατική της ευαισθησία αλλά και τον πατριωτισμό!!! ,  μας καλεί σ ένα δημοψήφισμα που πρέπει να αποφασίσουμε σε χρονικό περιθώριο πέντε (5) ημερών  με ένα ΝΑΙ ή  με ένα ΟΧΙ για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να χαρακτηρίσουμε το δημοψήφισμα της κυβέρνησης, δεν θα αναλύσουμε το ερώτημα που τίθεται όπως κάνουν κάποιοι, αλλά θα σταθούμε στον λόγο που κάνει αυτό το δημοψήφισμα.
Η δική μας άποψη είναι ότι δεν πρόκειται  για κάποιο κρυφό σχέδιο ή οποιαδήποτε άλλη θεωρία συνωμοσίας, αλλά για την αποφυγή του βάρος μιας κακής συμφωνίας με την Τρόικα «εταίρους»-«θεσμούς» , με μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θέλει  να αλλάξει μιας  και ο μόνος σκοπός της είναι η ευμάρεια των αριθμών και όχι των Ανθρώπων . 
Μας ζητά λοιπόν  την συν ευθύνη  και συνενοχή στην υπογραφή ενός  νέου μνημονίου  ή όπως αλλιώς το ονομάζει παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις για το αντίθετο . Μια νέα συμφωνία – που κατά την γνώμη μας είτε με ΟΧΙ είτε με ΝΑΙ θα έρθει έτσι και αλλιώς -   η οποία θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και την λαϊκή οικογένεια.
Ένα άλλο αρνητικό που βγήκε σαν αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος είναι ο πυρήνας του ίδιου του δημοψηφίσματος , την δημιουργική ασάφεια του ερωτήματος του δημοψηφίσματος έρχονται να εκμεταλλευτούν οι υποστηρικτές της υποτέλειας του ΝΑΙ μεταφράζοντας το κατά το δοκούν με την βοήθεια των ξένων και ντόπιων καπιταλιστών και από απολογητές  γίνονται κατήγοροι της αριστεράς και ειδικότερα της ίδιας της εργατικής τάξης. Τροφοδοτώντας  ένα κλίμα πανικού και φόβου, ποντάροντας στην δικαιολογημένη ανασφάλεια του εργαζομένου , του ανέργου, του συνταξιούχου, αναγκάζοντας τους  να συνταχθούν στην άποψη τους, στο δικό τους ΝΑΙ, για τα δικά τους συμφέροντα.
Αναμενόμενη  φυσικά η στάση των καπιταλιστών  να ταχθούν  υπέρ του ΝΑΙ , με αιχμή του δόρατος  τον  ΣΕΒ - να δίνει γραμμή στα αφεντικά (μικρά και μεγάλα) να  κοινωνούν με κάθε τρόπο το ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς.  Επίσης δεν πέσαμε από τα σύννεφα από την θέση που πήρε η ΓΣΕΕ, που χρόνια τώρα κάθεται στο τραπέζι των κοινωνικών συνεταίρων της διαπραγμάτευσης-συναλλαγής,  πολύ περισσότερο και με την εμπειρία της ως εργοδότης στο πρόγραμμα της «κοινωφελής εργασίας» μιας και ΜΕΤΑ από αυτή την εμπειρία  καταλαβαίνει τις ¨ανησυχίες και τις αγωνίες¨  των αφεντικών . Δεν μας πείθουν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες ότι είναι αντίθετοι στα  μνημόνιο , ότι είναι μακριά από κομματικά συμφέροντα.
 Για ακόμα μια φορά σκόπιμα αποκρύπτουν την πραγματική διέξοδο που δεν είναι άλλη από τους οργανωμένους μαζικούς ταξικούς αγώνες  που τα τελευταία χρόνια και με δική τους ευθύνη απαξίωσε ο κόσμος της εργασίας.
Από την άλλη μεριά έχουμε τους υποστηρικτές του ΟΧΙ της ¨δημοκρατίας¨, της ¨αξιοπρέπειας¨ και του ¨πατριωτισμού¨!!!. Υποστηρικτές  του λιγότερου κακού, που αποφασίζουν το δημοψήφισμα ως αποφυγή του εμποδίου που λέγεται κοινοβουλευτική ομάδα - βουλή ( δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ)  , ενεργοποιώντας την εργατική τάξη και την λαϊκή οικογένεια με μια ξανά-μανά ανάθεση για να νοιώσουν τάχα ενεργοί πολίτες και μάλιστα – λέμε εμείς -   με ημερομηνία λήξης την διεξαγωγή του, δηλαδή από ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες.
Σαν εργατικό σχήμα στην ταχυμεταφορά -ταχυδρόμηση αξίζει να δούμε και την αντίδραση κάποιων σωματείων του κλάδου μας  που μας καλούν  ¨απλά , ήρεμα ,  μαζικά , αποφασιστικά να ψηφίσουμε ένα πατριωτικό – δημοκρατικό - ταξικό ΟΧΙ¨.  Στα πολλά λοιπόν  ΟΧΙ που γράφουν στο κάλεσμα τους τα οποία είναι καθαρό για εμάς ότι είναι κομματική γραμμή, υπάρχουν και κάποια ΟΧΙ που αγγίζουν και τον κλάδο μας  για τα οποία θα πρέπει να επαγρυπνούμε γιατί ο δημόσιος λόγος τους με τις πράξεις και τα έργα τους έχουν αντίθετη πορεία.
Εμείς σαν εργατικό σχήμα κρατώντας σαν δεδομένο την κοινή ομολογία και των δυο εκφραστών ( ΟΧΙ και ΝΑΙ )  ότι ο λαός πλήρωσε το τίμημα αυτής της κρίσης και των μνημονίων, ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε μια πολύ κακή και σε μια κακή συμφωνία – μνημόνιο  που θα τον γονατίσει αλλά με την υπόσχεση και των δύο (2) ότι τελικά  θα βγει  στο ¨ξέφωτο¨ και τέλος ότι ο λαός δεν πρέπει να είναι από την Δευτέρα διχασμένος.
Τέλος δεν αναλωθήκαμε στο να βρούμε απάντηση ανάμεσα στο ΟΧΙ της ¨αξιοπρέπειας¨ και το ΝΑΙ της υποτέλειας, παρά αν πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία 
συν   ευθύνης και συνενοχής.
 Επιλέγουμε και προτείνουμε την αποχή από το δημοψήφισμα και την οργάνωση σε ταξικά σωματεία, στους χώρους δουλειάς, σε εργατικά σχήματα στις γειτονιές και όπου αλλού μπορεί να γίνει με σκοπό την δημιουργία ενός μαζικού εργατικού λαϊκού κινήματος. ΕΙΝΑΙ το μόνο όπλο του εργαζόμενου ,του άνεργου, του συνταξιούχου του φοιτητή για να δει ή για να φτιάξει για τους επόμενους τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια.
Λέμε ΟΧΙ  στον αυτοματισμό που μας προτείνουν.
Λέμε ΟΧΙ σε κάθε είδους μνημόνιο – συμφωνία .
Λέμε Ναι στους ταξικούς εργατικούς  αγώνες .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Κανένας συνάδελφος σε καθεστώς επισφάλειας
Κατάργηση της ¨ενοικιαζόμενης¨ εργασίας
Επιχειρησιακές και Κλαδικές Συμβάσεις  στα μέτρα των εργαζομένων και όχι στα μέτρα των αφεντικών
                                                                                                       
                                                                                     Αθήνα 4 Ιούλη 2015

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ- ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ