2/6/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ VODAFONE

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ VODAFONE
Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση στέκεται αλληλέγγυα στο σωματείο εργαζομένων  Vodafone και στους απολυμένους Βίκυ Κωστοπούλου που απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στον  Χάρη Σιδέρη που απολύθηκε στις 2 Ιούνη μετά από εργασία 4,5 χρόνων ως εργαζόμενος στα τηλεφωνικά κέντρα με το δουλεμπορικό καθεστώς της υπενοικίασης , με μισθό 330 ευρώ μεικτά για 5 ώρες!!. Και οι δύο συνάδελφοι  διεκδικούσαν τα εργατικά  δικαιώματα , ήταν  αλληλέγγυοι στους συνάδελφους τους και πάντα κοντά στο σωματείο τους. Ο συνάδελφος Χάρης Σιδέρης απολύθηκε από κοινού από της εταιρείες Vodafone και CQS/Paladino με το πρόσχημα  του κανονισμού ασφαλείας, φτηνή δικαιολογία και ταυτόχρονα σαθρή , είναι γνωστό πως αυτή η απόλυση ήρθε  αμέσως μετά από την ανακοίνωση που ο συνάδελφος αναφερόταν ως μέλος της επιτροπής του σωματείου.
Οι απολύσεις έγιναν γιατί και οι δυο συνάδελφοι διεκδικούσαν  να καταργηθεί το απαράδεκτο , άθλιο και απάνθρωπο δουλεμπορικό καθεστώς της ¨ενοικίασης¨  και  ότι αρνητικό συνεπάγετε αυτό για τον εργαζόμενο και για τα εργατικά του δικαιώματα, όπως την στέρηση  της τυπικής  κάλυψης του από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την  οργάνωση στον χώρο εργασίας του ,την δημιουργία και  την επιβολή του φόβου της απόλυσης και την ¨εργασία¨ με  μισθό που φτάνει στα  290 ευρώ μεικτά για 4 ώρες δουλείας  ή στα 600 ευρώ μεικτά για 8 ώρες δουλείας.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση  συνεχίζει και δίνει των αγώνα με τα μέλη της  κατά της ¨ενοικιαζόμενης ¨ εργασίας μέσα στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ  και γνωρίζει πολύ καλά από πρώτο χέρι  πως οι απολυμένοι στην Vodafone  - όπως και τα δικά της μέλη στα ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές -   αγγίξαν τις ¨ευαίσθητες χορδές¨  των καπιταλιστών δίνοντας τον αγώνα ενάντια στην δουλεμπορία , που ¨πολιτισμένα ¨ την ονόμασαν ¨ενοικίαση ¨ εργαζομένων ή ¨Εργαζόμενοι Προσωρινής Απασχόλησης¨ . Σημειώνουμε δε πως  τόσο οι εταιρίες ταχυμεταφοράς όσο και οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας ορίζονται στην λειτουργία τους από την ΕΕΤΤ.
Η ελπίδα που ευαγγελίζονταν οι κυβερνώντες δεν θα έρθει ποτέ , όπως δεν έχουν έρθει και πολλά άλλα που θα καταργούσαν, όπως νόμους που έπλητταν τον εργαζόμενο τον εργάτη και γενικότερα την λαϊκή οικογένεια  , ένα από αυτά που δεν ήρθαν λοιπόν είναι και η κατάργηση της δουλεμπορίας με την μορφή της ¨ενοικίασης¨  ή όπως αλλιώς¨ πολιτισμένα¨ το ονομάζουν . Σε εμάς πέφτει – όπως πάντα -   πάλι η ευθύνη να αντιπαλέψουμε  όλα αυτά που χαραμίζουν τις ζωές μας και μας δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια για το αύριο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να σταματήσουν οι απολύσεις
Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
Την καθολική κατάργηση της ¨ενοικιαζόμενης¨ εργασίας 
Τις αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
Συλλογικές και Κλαδικές Συμβάσεις εργασίας στις ανάγκες της εργατικής τάξης
           
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
                                                                                                             
                                                                                       Αθήνα 2 Ιούνη 2015

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση