29/5/15

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΞΑΝΑΜΑΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ.

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΞΑΝΑΜΑΝΑ  , ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ  ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι , 
όπως κάθε δυο χρόνια καλούμαστε να εκλέξουμε διοίκηση για το σωματείο. Στις 7 Μάη του 2015  , αναρτήθηκε ανακοίνωση καλέσματος από την Μαζική Ενωτική Δημιουργία ( Μ.Ε.Δ )  η οποία μιλάει για δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Θα πρέπει τουλάχιστον ο συγγραφέας ή οι συγγραφείς αυτής της ανακοίνωσης να μην έχουν την αίσθηση τι σημαίνει δημοκρατία. Εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε στους συναδέλφους  τι σημαίνει  «δημοκρατικά» κατά την εκδοχή της Μ.Ε.Δ. Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου καλούσε σε εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Μάη του 2015 και με καταληκτική ημερομηνία  για αιτήσεις υποψηφιότητας για τους συνδυασμούς που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές την Τετάρτη 20 Μάη του 2015, είχε ημερομηνία 15 Μάη 2015 και αναρτήθηκε εντέλει στον πίνακα ανακοινώσεων του καταστήματος του Βοτανικού 18 Μάη του 2015. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν από αυτές τις δυο ανακοινώσεις κυκλοφορούσαν αιτήσεις υποψηφιότητας για τον συνδυασμό της Μ.Ε.Δ, Γιάννης κερνά –Γιάννης πίνει όπως λέει και ο λαός.
 Στην ανακοίνωση της η Μ.Ε.Δ , καλεί τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου   που επιθυμούν, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων για το μέλλον των συναδέλφων. Άλλη μια καινοτόμα περιγραφή του όρου δημοκρατία λοιπόν , εκτός αν άλλαξαν τα πράγματα τόσο που πλέον τις αποφάσεις για το μέλλον των συναδέλφων τις παίρνουν τα διοικητικά συμβούλια και όχι οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων ή εκτός αν άλλαξε το καταστατικό του σωματείου μας και πλέον δεν είναι η Γενική Συνέλευση το κυρίαρχο όργανο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν δεν συμβαίνουν κάποια από αυτά που αναφερθήκαν παραπάνω ως εναλλακτικές – που εμείς δεν τις γνωρίζαμε -  η Μ.Ε.Δ καλεί ωμά τους συναδέλφους να παραβούν το καταστατικό του σωματείου και να μπουν στο κάδρο της συνενοχής για αυτά που έρχονται για τους συναδέλφους και θα ¨λυθούν¨ χωρίς αυτούς και θα επηρεάσουν αρνητικά όλο τον κλάδο.
Κλείνοντας η παράγραφος μιλάει για δήλωση συμμετοχής πέρα από χρώματα και κομματικές ταυτότητες ,  είναι όμως έτσι ; θέλουν να μας πουν δηλαδή οι συνάδελφοι της Μ.Ε.Δ με την ιδιότητα του εκλεγμένου συνέδρου  στα δευτεροβάθμια  «συνδικαλιστικά» όργανα Ε.Κ.Α και Ο.Ι.Υ.Ε δεν συμμετέχουν στις εκλογές με κομματική συνδικαλιστική παράταξη για την αντιπροσώπευση στην ΓΣΕΕ.
Συνεχίζει η ενημέρωση ¨λέγοντας¨ , πως το ψηφοδέλτιο της Μ.Ε.Δ , όπως κάθε φορά είναι ανοικτό σε όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητας  - οι οποίες - αποσκοπούν προς το κοινό συμφέρον των συναδέλφων , μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες , φανταστικές ιστορίες και ιδεοληψίες . Εμείς λέμε ότι είναι καλό να υπάρχουν ανοιχτά ψηφοδέλτια , αρκεί ο κάθε συνάδελφος που επιλεγεί να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο είτε εκλεχτεί είτε όχι, να  ξέρει  για ποιο λόγο μπαίνει και να αναλογίζεται τις ευθύνες που θα επωμιστεί ιδιαίτερα με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες και τις χειρότερες στο μέλλον.
Να δούμε τώρα το ψηφοδέλτιο της Μ.Ε.Δ με την μεγάλη συμμέτοχη των συναδέλφων αν  αποσκοπεί προς το κοινό συμφέρον . Εμείς θα πούμε όχι, ακόμα και αν σαν παράταξη εκλέγεται συνεχόμενα δεν σημαίνει πως όλα πάνε καλά ή μήπως πάνε και εμείς δεν τα βλέπουμε. Στην ανακοίνωση ούτε μια αναφορά για τα προβλήματα που υπάρχουν στον εργασιακό μας χώρο ,μήπως τα χουνε όλα λυμένα η μήπως συμφωνούν με τα σχέδια - πράξεις των αφεντικών; Και αν είναι όλα  λυμένα ποιο το ερέθισμα για συμμετοχή των συναδέλφων ,που δεν την αρνούμαστε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά όχι μόνο στα ψηφοδέλτια.
Τώρα για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες – και αν δεν είναι έτσι να μας διορθώσετε- εμείς πιστεύουμε πως η μέγιστη μικροπολιτική σκοπιμότητα είναι να κατηγορείσαι ως εργοδοτικός  και για να αποδείξεις ότι  δεν είσαι και τόσο εργοδοτικός και όχι ο μόνος στην τελική  να απαντάς με αγώνες και αποφάσεις δικαστηρίων που ήσουν ΑΠΩΝ  από επιλογή  αν και είχες καλεστεί. Βέβαια αυτό πάει  και στην άλλη πλευρά της ΕΚΕ που λέει πόσο εργοδοτικός είσαι. Κοινώς εκεί στην Μ.Ε.Δ  μην παίζετε επειδή σας βολεύει με την υπόθεση του αγώνα της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω , γιατί με αυτές τις μικροπολιτικές σας μπορεί και να πιαστούν τα αφεντικά και να χαθεί ένας αγώνας  που συνεχίζει να γίνεται με ότι αυτό συνεπάγεται , είμαστε σαφείς πιστεύουμε .
Όσο για τις φανταστικές ιστορίες για εμάς  μπορεί να είναι με την λογική και της απόρροιας των καταστάσεων που ζούμε , για σας ¨που τα γνωρίζετε από μέσα, σίγουρα δεν είναι ιστορίες αλλά μελλοντικά σχέδια των αφεντικών. Αν τώρα είναι φανταστικό πως ο εργαζόμενος της ταχυμεταφοράς  και με δικό του μερίδιο ευθύνης έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού , τότε ο καθένας παίρνει και τις ευθύνες που του αναλογούν, είτε  Μ.Ε. Δημιουργική ασάφεια είτε με  την ανάθεση. Εμείς σίγουρα δεν χρειαζόμαστε ανακοινώσεις με φωτογραφίες – ξέρουμε ποιοι είναι δίπλα και σίγουρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Για όλες  τις παραπάνω  επεξηγήσεις – σοβαρούς λόγους  και χωρίς να θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο του Πάπα , άρα παίρνοντας την ευθύνη των λόγων και των  πράξεων μας αποφασίσαμε συλλογικά  να μην μπούμε στο κάδρο της συνενοχής και να απέχουμε από αυτες τις εκλογές όπως και στις εκλογες του ΣΕΤΤΕΑ, για τους ίδιους λόγους δεν μετείχε το μέλος μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Γνωρίζοντας ότι όλες οι διοικήσεις των σωματείων στην Ταχυμεταφορά παράγουν πολιτική τόσο μέσα στην ταχυμεταφορά αλλά και έξω από αυτή, η ΑΠΕΤΤ σαν σχήμα δηλώνει ότι θα είναι  εκεί για να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα  και να προσπαθεί  ακόμα και να τα αλλάξει. .
Για εμάς όπως και να έχει πάντως η επιλογή του αγώνα στον δρόμο και στην πόρτα των ταχυμεταφορικών εταιρειών είναι αξιακή, ΔΙΠΛΑ σε αυτούς  που πέρα από εγωισμούς και ιδεοληψίες σαν αυτές που  βγάζει η ανακοίνωση της Μ.Ε.Δ  θέλουν να παλέψουν για αξιοπρέπεια και καλύτερους όρους.
ο αγώνας συνεχίζεται….
                                                                                     Αθήνα 25 Μάη 2015


               Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση