1/12/14

H SPEEDEX ΛΕΕΙ ¨ΜΟΙΡΑΣΟΥ… ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ¨

                                H SPEEDEX   ΛΕΕΙ  ¨ΜΟΙΡΑΣΟΥ… ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ¨

Θα συμφωνήσουμε ότι η SPEEDEX είναι μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κλάδου της ταχυμεταφοράς - ταχυδρόμησης  με σταθερά ανοδική πορεία, αυτό άλλωστε λέμε εδώ και χρόνια, παρά τις ¨δυσκολίες των καιρών¨ που επικαλείται η εταιρεία όποτε την βολεύει. Επίσης δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι εστιάζει στους συναδέλφους  ¨στους ανθρώπους της και στη δέσμευση τους¨, αφού για να ξεπεράσει αυτές τις ¨δυσκολίες των καιρών¨ προχώρησε στην μείωση του μισθού τους κατά 6% και τον περασμένο Μάη  προχώρησε σε 14 απολύσεις – που έγιναν  25 εθελούσιες αποχωρήσεις.
Η εταιρεία  προσκαλεί  τους συνάδελφους να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην  ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( χωρίς να είμαστε σίγουροι αν είναι η πρώτη φορά στον κλάδο ή  έχει γίνει στο παρελθόν και από άλλη μεγάλη εταιρεία) που σκοπός της είναι η αποτύπωση της γνώμης τους σε θέματα όπως διοίκησης , οργάνωσης, συνεργασίας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, ανάπτυξης, αμοιβών, εργασιακού κλίματος.
Η ΑΠΕΤΤ σαν σχήμα θα μοιραστεί την γνώμη της με τους συνάδελφους της SPEEDEX και όχι μόνο.
Αρχικά μας φαίνεται πολύ περίεργο, έως ύποπτο η διεξαγωγή αυτής της έρευνας από συμβούλους της PRICE WATER HOUSE COOPERS (επαγγελματικοί σύμβουλοι) και ποιος ο λόγος της διασφάλισης της ανωνυμίας και της εμπιστευτικότητας (άραγε ποια η ΔΕΣΜΕΥΣΗ πίσω από την ανωνυμία ή μήπως είναι επώνυμη;; ) όταν  κάποια από τα θέματα της είναι  η συνεργασία – επικοινωνία- εργασιακό κλίμα. Ποιος ο λόγος να ζητήσει την γνώμη των εργαζομένων για θέματα διοίκησης-οργάνωσης-ανάπτυξης από την στιγμή που έχει στελέχη που ασχολούνται με αυτά και με μισθούς  πολλαπλάσιους από αυτούς των εργαζομένων. Ποιος ο λόγος να πουν την γνώμη τους για την συνεργασία – επικοινωνία όταν η ίδια δεν είναι συνεπής απέναντι τους και κάνει απολύσεις – εθελούσιες παρά την υπογραφή της ΣΣΕ με μείωση 6%.  
Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο μπαίνει το ζήτημα της εκπαίδευσης σε ανθρώπους που εργάζονται πολλά χρόνια στην εταιρεία ,  μάλλον ξέρει  κάτι παραπάνω από τους εργαζόμενους της η εταιρία που δεν θέλει να το μοιραστεί με αυτούς που τους ζητάει να ¨ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ¨ ;
Σε ότι αφορά για το εργασιακό κλίμα θα πρέπει να μας πουν από ποια μεριά, αυτή των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της εργασίας και της ανασφάλειας  της επόμενης μέρας;; ή αυτή της εταιρείας...
Επίσης θεωρούμε ότι είναι αστείο που ζητούν την γνώμη των εργαζομένων  για τις αμοιβές αλλά αφού επιτέλους συμφωνήσαμε έστω και σε ένα πράγμα δηλαδή ότι η εταιρεία είναι ισχυρή με σταθερά ανοδική πορεία όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, όταν έρθει η ώρα θα δούμε ποια θα είναι η δική της δέσμευση απέναντι στους εργαζομενούς της.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Επειδή η ΑΠΕΤΤ λέει πάντα την γνώμη και την  άποψη της είτε την ζητήσουν, είτε όχι, μας βάζει σε σκέψεις γιατί δεν έχει ήδη κινητοποιηθεί το επιχειρησιακό σωματείο γι αυτή την έρευνα. Η δική μας γνώμη και η άποψη κανείς συνάδελφος τόσο στην SPEEDEX αλλά και στις άλλες εταιρίες του κλάδου μας ,να μην γίνει μέρος καμίας έρευνας , επαγγελματικού περιγράμματος , οποιουδήποτε πειράματος των αφεντικών και των συμβούλων τους..

Και θα επανέλθουμε


                                                                                        Αθήνα 30 Νοέμβρη 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ