14/10/14

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης από το Φροντιστήριο Πρίσμα.O εργοδότης του φροντιστηρίου Πρίσμα Βασίλειος Γκούμας, απέλυσε την εργαζόμενη Α.Σ. μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, γιατί διεκδίκησε στην επιθεώρηση εργασίας να της καταβάλει 5.700 Ευρώ, δεδουλευμένα 2 χρόνων.
Αφού επιχείρησε να ποινικοποιήσει με την κλήση κατασταλτικού μηχανισμού στις συγκεντρώσεις που καλεί το σωματείο έξω από το φροντιστήριο, αφού χρησιμοποίησε το ΑΤ Καλλιθέας για να καλέσει την συνάδελφο «δι΄υπόθεσίν της» και να της «μεταφέρει την επιλογή του εργοδότη να καταθέσει αγωγή ύψους 30.000 Ευρώ, εάν δεν σταματήσει τις συγκεντρώσεις του σωματείου», προχώρησε την 1ηΟκτώβρη 2014, σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απολυμένης συναδέλφου, του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη.
Παράλληλα σε κάθε κινητοποίηση έξω από το Φροντιστήριο, εμφανίζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, που επιδιώκει να τρομοκρατήσει την απολυμένη συνάδελφο και όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Οι πρακτικές αυτές δεν είναι τυχαίες ούτε μεμονομένες . Εντάσσονται στην πολιτική τρομοκράτησης κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων , απο το κράτος και την εργοδοσία .
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Φροντιστηρίου Πρίσμα και τα φαινόμενα αστυνομικής τρομοκρατίας που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Εκφράζουμε την αποφασιστικότητα μας στην υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα της συναδέλφου και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.



Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


                                                                                      Αθήνα 13 Οκτώμβρη 2014

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση