26/4/14

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τετάρτη 23 Απριλίου μοιράστηκε μια ανακοίνωση από την διοίκηση του σωματείου SPEEDEX, στην οποία καταγγέλλει την διοίκηση της SPEEDEX, για την συνεργασία της με εξωτερικό – εργολαβικό call center , πρακτική που για εμάς σημαίνει το τέλος του μητρικού call center άρα και τον πλήρη έλεγχο των κλήσεων από και προς τους πελάτες, κατά το δοκούν και το συμφέρον του οποιοδήποτε εμπλεκόμενου μέρους ( απεργοσπασία , ¨λάθος¨ πληροφορίες).
Μεγάλη έκπληξη (χωρίς εισαγωγικά) για εμάς σαν σχήμα, αποτελεί αυτή η ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου που πολύ απλά λέει ότι εδώ και κάποιους μήνες (δεν λένε πόσους) παρακολουθούν και καταγράφουν πρακτικές και αδικαιολόγητες σπατάλες από την πλευρά της εταιρίας οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την αναγκαιότητα για εθελούσιες και μειώσεις του μισθολογικού κόστους, όπως επικαλέστηκε η εταιρία και προχώρησε σε μειώσεις στους μισθούς κατά 6% με την υπογραφή νέας ΣΣΕ , με την παροχυμένη λογική ότι μέ την υπογραφή της ( ΣΣΕ) θα είχε εξασφαλιστεί η εργασία , θα συμπληρώσουμε εμείς!!
Στην ανακοίνωση η διοίκηση του σωματείου αναφέρει για την ¨απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό από τις εργαζόμενες του τμήματος¨ η λειτουργία του εξωτερικού call center,οι συναδέλφισσες αυτές είναι μέλη του σωματείου;
Σε εμάς σαν εργαζόμενους , αλλά και σαν σχήμα δεν είναι ούτε αντιληπτό ,ούτε ξεκάθαρο ότι το κόστος για την μισθοδοσία είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο απο τον εξωτερικό συνεργάτη – εργαλάβο ο οποιός μπορεί να απασχολεί ανασφάλιστους, κακοπληρωμένους η και απλήρωτους για πολλούς μήνες εργαζόμενους .

Για εμάς ξεκάθαρο και αντιληπτό είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στη SPEEDEX επέδειξαν επαγγελματική συνέπεια παρά την μείωση στον μισθό τους κατά 6% ( με αναδρομικότητα), αδικαιολόγητα όπως συνομολογεί και η διοίκηση του σωματείου , δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει που θα αποδοθούν οι ευθύνες για τους λάθος χειρισμούς , αλλά το τι θα συμβεί από αυτούς τους λάθος χειρισμούς και τι σημαίνει επί της ουσίας για την επόμενη μέρα όλων αυτό !!
Πολύ περισσότερο μετά την ανάδειξη του ζητήματος με το call center , η εταιρία ανακοίνωσε και απολύσεις στην ¨απόφαση¨ μεγάλου πελάτη της να συρικνώσει δρομολόγια και αποστολές, θέτοντας dead line απαντήσεων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προς το σωματείο.
Πότε επιτέλους θα βάλουμε και εμείς σαν εργαζόμενοι το δικό μας dead line απέναντι της, να αποφασίσουμε σαν σώμα, έχοντας όλη την εικόνα για τις επόμενες κινήσεις μας.

Η απαντησή να είναι η πίεση μας στα νέα ¨διλλήματα¨που μας βάζουν!!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι ,είναι κατανοητό ότι οι παραπάνω καταστάσεις δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες, είτε αυτές έχουν από την μεριά της εταιρίας την λογική της τρομοκράτησης που θα οδηγήσει κάποιους συνάδελφους στην εθελούσια αποχώρηση , είτε είναι γραμμή που έχουν τα αφεντικά της ταχυμεταφοράς να βρούν με μειώσεις μισθών ή με απολύσεις , ακόμα πιο φτηνό ή και δουλικό προσωπικό ( ακόμα και με απολυμένους της προηγούμενης μέρας) , αυξάνοντας τα κέρδη τους.
Η διοίκηση του σωματείου δεν πρέπει να εφησυχάζει, να μην μείνει στο να παρακολουθεί και να καταγράφει πρακτικές, βγάζοντας συμπεράσματα θεωρητικά.
Πιστεύουμε ότι χρέος της είναι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 27/4 , να ενημερώσει σωστά τα μέλη της , να τα συσπειρώσει , ώστε να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην δουλειά κάτω από ανθρώπινες συνθήκες με μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες ,πάντα με αξιοπρέπεια , ισότητα , συναδελφικότητα.


                                                                                                        Αθήνα 25 Απρίλη 2014


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ