1/12/13

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ- ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

          ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ-  ΑΝΑΣΑ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


Μετά  από πέντε  περίπου χρόνια συνεχόμενων δικαιώσεων, στην επιθεώρηση εργασίας, στο πρωτοδικείο και στο εφετείο, πάντα το μεγάλο αφεντικό της  ACS  αλλά και οι συνεργάτες του έβρισκαν  τα παράθυρα μέσα από νομικά τερτίπια ώστε να σέρνουν τους δυο συναδέλφους στην αβεβαιότητα του αύριο, να κάμψουν το ηθικό τους, να απογοητευτούν και να μην συνεχίσουν αυτό τον αγώνα έως το τέλος.
Το αφεντικό της ACS και πιο πολύ οι συνεργάτες του, έψαχναν πως θα τελειώσουν μια και καλή με την απόφαση του εφετείου η οποία  αναδείκνυε ζητήματα λειτουργίας.
Έτσι  αποφάσισαν το δρόμο του Άρειου πάγου, μια χρονοβόρα υπόθεση η οποία θα πάγωνε την απόφαση και  οι συνάδελφοι δεν θα πληρώνονταν ,ούτε θα επέστρεφαν στην εργασία τους. Συνάδελφοι της ΑΠΕΤΤ και αλληλέγγυοι  κάναμε μια κουβέντα για το τι θα έπρεπε να πράξουμε , σύμφωνα πάντα με την απόφαση του εφετείου η οποία είναι στα χέρια μας και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε συνάδελφου την χρειάζεται.
Τα ζυγιάσαμε και με την σύμφωνη γνώμη όλων μας αποφασίσαμε να κάνουμε ζωντανή αυτή την απόφαση,  απόφαση η οποία επιβεβαίωνε  πως οι ταχυμεταφορείς είναι υπάλληλοι, πράγμα που συχνά πυκνά στον κλάδο μας  αμφισβητείται  από κάποια αφεντικά και ότι τα καταστήματά – πρακτορεία  πρέπει να λειτουργούν όπως  οι μητρικές εταιρείες.
Τώρα όσο αναφορά τους  δυο συναδέλφους παρά  την ψυχολογική και οικονομική πίεση λόγο του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πάλευαν αυτή την ιστορία , θεωρούμε πως για ακόμα μια φορά έβαλαν μπροστά το συλλογικό  συμφέρον και άφησαν την λογική της τσέπης τους .
Έτσι μετά  από  όλα αυτά  αποφασίστηκε  παρέμβαση η οποία  συνοδεύτηκε με ψηφίσματα  από σωματεία, εργατικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, τα οποία δεν ήταν κούφια λόγια.
Η επιτυχημένη παρέμβαση που έγινε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο κατάστημα –πρακτορείο της  ACS  Ζωγράφου για τους δυο απολυμένους συναδέλφους (από το 2009), στην οποία συμμετείχαν εργατικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις , είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δυο συναδέλφων και αλληλέγγυων με τον πράκτορα του καταστήματος.
Από τη συνάντηση αυτή  προέκυψε  η καταβολή μέρους των οφειλών του πράκτορα προς αυτούς και η επαναπρόσληψη του ενός  συναδέλφου μιας και ο δεύτερος δεν την δέχτηκε  γιατί γύρισε στην πατρίδα του και ήδη εργάζεται. 
Μια μικρή νίκη  για τον κλάδο της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης και μια ανάσα αξιοπρέπειας, μια  θετική εξέλιξη, σε μια εποχή που καταργούνται τα εργατικά δικαιώματα το ένα μετά το άλλο και με την κομματική- συνδικαλιστική  γραφειοκρατία να σφυρίζει αδιάφορα ή να κάνει φιέστες με επαναστατικές κορώνες και ασκήσεις επί χάρτου για μια μελλοντική θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Μια εξέλιξη που πέρα από το θετικό αποτέλεσμά της που μας κάνει να ελπίζουμε ότι όταν θέλουμε κάτι  μπορούμε και το κερδίζουμε με την λογική του τι κάνουμε και όχι  με την λογική του τι θα γίνει!
Μια εξέλιξη που δημιούργησε  πραγματικούς  συναδελφικούς και συντροφικούς δεσμούς.

                                                                                                               Αθήνα 27 Νοέμβρη 2013

        

         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ