5/11/13

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΤΗΝ ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Απολυμένοι παραδειγματικά από τον Ιανουάριο του 2009  λόγο της συνδικαλιστικής τους δράσης,  με αποζημίωση του εργάτη και όχι του υπαλλήλου. Παρά την προσπάθεια συμβιβασμού από το ¨αφεντικό¨- πράκτορα της ACS να αποδώσει το σωστό ποσό της αποζημίωσης χωρίς να αναγράφεται στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας  (ΜΑΥΡΑ), οι δυο συνάδελφοι αρνήθηκαν γιατί θα αποτελούσε ένα νέο αρνητικό δεδομένο  για τους συναδέλφους τους στο συγκεκριμένο κατάστημα- πρακτορείο της ACS, πολύ περισσότερο για όλο τον κλάδο. Ξεκίνησαν έναν  αγώνα για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Προσέφυγαν και δικαιωθήκαν στην επιθεώρηση εργασίας, στο πρωτοδικείο και τελικώς στο εφετείο. Ωστόσο  παραμένουν απλήρωτοι και αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, η οποία με νομικά τερτίπια θέλει να κερδίσει χρόνο , ώστε να πτοήσει το ηθικό των δυο συναδέλφων αλλά και άλλων που μελλοντικά θα θελήσουν να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους.
Η ΑΠΕΤΤ αναγνωρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μονό τους δυο εργαζόμενους αλλά γενικότερα τον κλάδο, εκφράσαμε  από την αρχή την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους, θέλοντας να δώσουμε στον αγώνα τους και κινηματική διάσταση, ώστε να αξιοποιήσουμε, να περιφρουρήσουμε την απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ που βγήκε σε μια δύσκολη εποχή που οι απολύσεις απελευθερώνονται και τα εργατικά δικαιώματα χάνονται το ένα μετά το άλλο.
Την Παρασκευή 1 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη παρέμβαση στο κατάστημα-πρακτορείο της ACS στου Ζωγράφου για τους δυο απολυμένους συναδέλφους. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης παρενέβησαν εργατικά σχήματα , σύλλογοι φοιτητών, σωματεία,  κοινωνικοπολιτικά στέκια και λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς. Συγκέντρωση που είχε σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής με πανό και κείμενα, ότι η  αυθαιρεσία των αφεντικών είναι πραγματικό γεγονός. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα οργάνωσης, ο αριθμός των αλληλέγγυων ήταν αρκετός για να δώσει στην παρέμβαση παλμό με τις ανακοινώσεις και τα εργατικά συνθήματα που ακούστηκαν. Αντιπροσωπία απαίτησε συνάντηση με τον εργοδότη ο οποίος ωστόσο απουσίαζε. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία κάποιου προϊστάμενου με τον ίδιο ορίστηκε συνάντηση για τη Δευτέρα 4/11 το πρωί με τους δυο συνάδελφους και με αλληλέγγυους , η οποία και έγινε και πλέον περιμένουμε την Τετάρτη 6/11 την οριστική απόφαση του ¨αφεντικού¨ της  ACS  Ζωγράφου για το τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή.
Από την μεριά μας σαν σχήμα αλλά και όσων ήταν εκεί εκφράστηκε πως αν δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση θα υπάρχει κλιμάκωση του αγώνα με παρεμβάσεις  στο συγκεκριμένο κατάστημα-πρακτορείο, όσο και στα κεντρικά της εταιρείας ACS.


 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ  ΑΓΩΝΕΣ


                                                                                                Αθήνα 4 Νοέμβρη 2013

  
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ