29/10/13

…ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ....

…ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ....

Δικαιώθηκαν και στο εφετείο οι συνάδελφοι που εργάζονταν στην ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Μιχαλακοπούλου),κατάστημα - πρακτορείο της ACS.
Οι συνάδελφοι που είναι ταχυμεταφορείς-ταχυδιανομείς με χρήση δικύκλου (courier), απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2009 για συνδικαλιστική δράση, με αποζημίωση εργάτη και όχι υπαλλήλου. Όπως και πρωτόδικα έτσι και τώρα το εφετείο έκρινε άκυρη την απόλυση των δυο συναδέλφων αναγνωρίζοντας την υπαλληλική ιδιότητα που παράτυπα και παράνομα (σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας της ΑCS A.E.E) δεν τους αναγνώριζε ο συγκεκριμένος πράκτορας της ACS και που δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση.
Απόφαση που ενόχλησε πολλούς στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση  καθώς συνδέει την λειτουργία των πρακτορείων – καταστημάτων «franchise» με τις «μητρικές εταιρείες», την ώρα που αυτές κλείνουν πρακτορεία-καταστήματα με την γνωστή τεχνική της αλλαγής διεύθυνσης (αλλαγή ¨αφεντικού¨- αχυράνθρωπου), αφήνοντας στο δρόμο απλήρωτους εργαζόμενους χωρίς να πληρώνουν  δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις, του άλλοτε  «επιλεγμένου συνεργάτη» τους.
Απόφαση που βγήκε σε μια δύσκολη εποχή για την εργατική τάξη, με μνημόνια , με αντεργατικούς νόμους που μας παίρνουν πίσω κεκτημένα προηγούμενων χρόνων που κατακτήθηκαν με αίμα, που μας θέλουν να δουλεύουμε με μισθούς πείνας ώστε να έχουν κέρδη μέσα από την κρίση που δημιούργησαν οι καπιταλιστές.
Απόφαση που είναι διαθέσιμη σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα στον κλάδο μας , αλλά και σε όποιον άλλον συνάδελφο την χρειαστεί, η οποία  πρέπει να αξιοποιηθεί και να περιφρουρηθεί.
Απόφαση όμως που πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς απέναντι στα αφεντικά (μεγάλα-μικρά), που παρά τους ¨μειωμένους τζίρους τους¨ που επικαλούνται από την κρίση, βρίσκουν και λεφτά από τις απανωτές μειώσεις μισθών των εργαζομένων για δικηγόρους και παράβολα δικαστηρίων. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να κερδίζουν χρόνο, να  απογοητεύουν τους εργαζόμενους για να σταματήσουν κάθε νομική διαδικασία, να τους αποθαρρύνουν από κάθε κινηματική διεκδίκηση.
Επειδή τελευταία γίνεται πολύ λόγος για την νομιμότητα και τη θεωρία των ¨δυο άκρων¨, ας δούμε ότι το ένα άκρο είναι οι κυβερνήσεις που εξυπηρετούν το κεφάλαιο, η φαστιτικοποίηση της δημόσιας ζωής με ή χωρίς μορφώματα σαν τη χρυσή αυγή και στο άλλο άκρο είναι ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επισφαλής εργαζόμενος, ο φοιτητής, ο μαθητής, ο καταληψίας , η συνελεύση γειτονιάς , και η όποια τοπική κοινωνία που σηκώνει κεφάλι στο αυτονόητο δικαίωμα της  αξιοπρεπείας και με αυτό τον τρόπο μπαίνουν  στο κάδρο των  «παρανόμων».
Για να μην μείνει μια τέτοια απόφαση άδειο γράμμα, εμείς πρέπει να την υιοθετήσουμε  να την ανάγουμε και να της δώσουμε κίνηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για μια κατάσταση που αφορά μόνο 2 εργαζόμενους πολύ περισσότερο σήμερα που γράφονται αυτές οι αράδες και το υπουργείο ¨εργασιας¨, ανακοίνωσε ότι η απελευθέρωση των απολύσεων είναι στην λογική του.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ¨ΑΦΕΝΤΙΚΑ¨ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΤΙ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

                                                                                             Αθήνα 28 Οκτώβρη 2013  


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ