17/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση (2/6/2013) του σωματείου μας, ακούστηκαν διάφορα από τις τοποθετήσεις των συνδυασμών-παρατάξεων αλλά καμία πρόταση για το μετά. Περιορίστηκαν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και όχι σε ένα σοβαρό διάλογο με πολιτικές απόψεις, θέσεις και διαφωνίες που σίγουρα υπάρχουν.
Εμείς σαν σχήμα ΑΠΕΤΤ, δεν ακολουθήσαμε αυτή την ταχτική, καταθέσαμε  τους προβληματισμούς, τις θέσεις μας, αλλά και προτάσεις για το μέλλον των διεκδικήσεων  μας απέναντι στην εταιρεία, στον κλάδο της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης και γενικότερα σε κάθε εργασιακό χώρο. Προτάσεις που σε κάποιους να φάνηκαν ανέφικτες, σε κάποιους άλλους εξτρεμιστικές-επικίνδυνες και για κάποιους άλλους με την λογική “τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μόνος του; ”.
Φυσικά σε τέτοια ερωτήματα απαντά διαχρονικά το κίνημα. Όλοι οι αγώνες που δόθηκαν από την εργατική τάξη για 8ωρο, 5μερο, συλλογικές συμβάσεις, κ.α. δεν ήταν δεδομένη η έκβαση τους, παρά μόνο ο σκοπός τους.
Η λογική του “ενός πρόσωπου και του ατομικού αγώνα” είναι πολύ μακριά από εμάς, αφού έχουμε εκφράσει την άποψη μας προφορικά και γραπτά ενάντια στην ανάθεση (λόγος για τον οποίο ψηφίσαμε λευκό για την εκπροσώπηση μας στα ξεπουλημένα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα), για την ανάγκη της ενεργής συμμετοχής των εργαζομένων ,τόσο μέσα στα σωματεία, όσο και στο κίνημα. Όπως επίσης είμαστε αντίθετοι ότι μέσα από τη «συλλογικότητα» που τόσο προτάσσουν να επιτυγχάνεται το ατομικό-προσωπικό βόλεμα και η πολιτική αναρρίχηση των εργατοπατέρων.
Το συμπέρασμα που βγάλαμε εμείς σαν σχήμα  όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα των εκλογών ,είναι ότι δεν πείσαμε τους συναδέλφους αφού επέλεξαν η νέα διοίκηση να αποτελείται από την Μ.Ε.Δ και την Ε.Κ.Ε. Προσωπική επιλογή, απόφαση του κάθε συναδέλφου, που φέρει και την ευθύνη.
Σαν σχήμα δεν έχουμε στο μυαλό μας “το λιγότερο κακό είναι καλό” ότι “στην εταιρεία που δουλεύω έχω λύσει τα προβλήματα ή έχω λιγότερα από άλλες εταιρείες” και επειδή θεωρούμε ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχει “εργασιακή ειρήνη” ,αλλά είναι προϊόν συμβιβασμού – υποταγής στα θέλω των αφεντικών, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με  την πρόταση μας που είναι, η οργανωμένη ,μαζική αντίσταση με δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στα σκλαβοπάζαρα (εταιρείες «ενοικίασης» εργαζομένων-προγράμματα ΕΣΠΑ) που στήνουν κράτος και αφεντικά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της ανεργίας».
Σαν σχήμα θέλουμε η διοίκηση να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την  απόφαση της επιθεώρησης γιατί θεωρούμε ότι είναι νίκη και πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε η μισθοδοσία να επανέλθει στα προηγούμενα δεδομένα ,που είναι και απόφαση Γενικής Συνέλευσης για το θέμα αυτό.
Σαν σχήμα θα βοηθήσουμε ώστε η νέα διοίκηση  θα είναι αγωνιστική, αποτελεσματική, που θα είναι μπροστάρης, που θα προτρέπει και θα ξεσηκώνει τον κόσμο όταν απειλούνται τα δικαιώματα μας.
Σαν σχήμα  δεν θα επιτρέψουμε στη νέα διοίκηση να παρακάμπτει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης , σε ότι αφορά ψηφίσματα και αποφάσεις απεργιών.
Χαιρετίζουμε  τη νεοεκλεγείσα διοίκηση. Τους ευχόμαστε καλούς αγώνες στο δύσκολο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους ,αλλά και απέναντι τους όταν χρειαστεί.

                                                                                                     Αθήνα 17 Ιούνη 2013

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ