28/2/13

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ

Μετά από δυόμισι μήνες έντονης δραστηριότητας από τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω και αλληλέγγυους, με παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής, κάνοντας γνωστό τον αγώνα που δίνεται και στην  κοινωνία, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία
(στις απολύσεις, την απληρωσιά, την μαύρη-ανασφάλιστη εργασία) στο κατάστημα της εταιρείας στο Αιγάλεω, αλλά και βάζοντας τον προβληματισμό όλων μας ότι αυτά πλέον συμβαίνουν καθημερινά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μέρα με την μέρα όλο και πιο πολλά εργατικά σχήματα, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις αγκαλιάζουν αυτόν τον αγώνα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα το εγχείρημα χτυπήθηκε και λoιδορήθηκε από «διάφορους», από τους οποίους κάποιοι αυτομόλησαν και κάποιοι δεν ήρθαν απλά εκεί! Έτσι μετά την εξαγγελία Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ στις 20/02 και έχοντας θεσμική κάλυψη από τη ΣΒΕΟΔ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια πιο δυναμική ενέργεια απέναντι στην αδιαλλαξία του αφεντικού της Γενικής Ταχυδρομικής, με τον αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Ρέντη.
Πάνω από 150 άτομα αλληλέγγυοι, από τη ΣΒΕΟΔ, συνάδελφοι στην ταχυμεταφορά – ταχυδρόμηση, σωματεία, εργατικά σχήματα, εργατικές συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις και κοινωνικοπολιτικά στέκια της περιοχής πλαισίωσαν το σχέδιο του αποκλεισμού στις 3 το πρωί με απόλυτη επιτυχία. Κανένα ταχυδρομικό αντικείμενο δεν διακινήθηκε στις εγκαταστάσεις  (από επαρχία σε Αθήνα) μέχρι και την ώρα που φύγαμε. Αναγκάσαμε το αφεντικό της Γενικής Ταχυδρομικής να σηκωθεί πολύ πρωί και να φτάσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις 5:30 περίπου, ελπίζουμε να μην τον φέραμε άρον - άρον από κανένα αγροτικό μπλόκο, μιας και δηλώνει και  ΑΓΡΟΤΗΣ.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί, πως η εταιρεία πριν λίγους μήνες πήγαινε σε μερική κατάσχεση λόγω μη καταβολής του ΦΜΥ, τότε το αφεντικό σε επιστολή - υπόμνημα προς πολλούς θεσμικούς οργανισμούς έγραφε, «πως είναι δυνατόν να θέλει το κράτος να κλείσει μια εταιρεία και να στείλει στην ανεργία 2500 χιλιάδες κόσμο», σε αυτόν τον κόσμο μετρούσε πέρα των άλλων και τα υποκαταστήματα – πρακτορεία και τους εργαζόμενους εκεί.
Το παράδοξο όμως είναι πως τους εργαζόμενους αυτούς τους χειροκρότησε για την αυθόρμητη αντίδρασή τους απέναντι στο «κλείσιμο της εταιρίας» με  μαζικές διαδηλώσεις σε εμπλεκόμενα υπουργεία, μάλιστα συναίνεσε και στα «γαλλικά των εργαζομένων» υποστηρίζοντας με κείμενό του πως ο εργαζόμενος έτσι πρέπει να κάνει όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ανεργία.
                                                  ΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ!
Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε επί του πρακτέου από τον ίδιο, όταν μετά από κάποιες μέρες από τις παραπάνω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πιο συγκεκριμένα στις 7 Δεκέμβρη, οι συνάδελφοι αποφάσισαν με τη θεσμική κάλυψη του ΣΕΤΤΕΑ τότε και μέχρι εκεί!!!  να προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας.
Τα ωραία λόγια χάθηκαν περί εργαζόμενων που όταν έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία πρέπει να αντιδρούν, πρέπει να ρίχνουν και τα «γαλλικά τους», άραγε γιατί τους συγκεκριμένους συνάδελφους δεν τους αναγνώριζε ως τέτοιους, που όχι μόνο είναι αντιμέτωποι με την ανεργία αλλά μέχρι τότε μετρούσαν και τριάμισι μήνες απλήρωτοι, τώρα έξι μήνες  και κάποιοι από αυτούς εργάζονταν σε καθεστώς μαύρης εργασίας, μήπως δεν είναι πλέον η ασπίδα της τσέπης του και του άνομου κέρδους και έτσι βγήκαν από το κάδρο των ευχαριστιών του;
Η απάντησή του σε εκείνη τη δράση των εργαζομένων και των αλληλέγγυων ήταν οι μηνύσεις, σε μια δράση με στάση εργασίας, όπου και άλλαξε το καθεστώς αφεντικού (από τον πράκτορα πέρασε στο αφεντικό της εταιρίας) εκείνη τη μέρα όπως μάθαμε αργότερα στην επιθεώρηση εργασίας και συνάμα κάνοντας lock out.
             Ο ΑΓΡΟΤΗΣ – ΑΦΕΝΤΙΚΟ με προφίλ ΛΑΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.
Και για να εξηγούμαστε το ΑΓΡΟΤΗΣ και πως είναι αφεντικό με ΛΑΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ανησυχίες τα έχει γράψει ό ίδιος, τώρα βέβαια δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο απ’ τα δύο, να είναι αυτό που λέει ή όχι!
Το μόνο που ξέρουμε είναι πως πάντα μα πάντα τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ θα τρώνε από τον πλούτο που εμείς παράγουμε, όταν θα τους κάνουμε πλάτες θα είναι δίπλα μας, όπως οι ινστρούχτορες κάθε λογής, όταν θα τους είμαστε απέναντι, θα χάνουν κάθε ευαισθησία και είτε δεν θα μας αναγνωρίζουν είτε ακόμα χειρότερα μέσα στην ανομία τους θα βάζουν και την αστυνομία να μας συλλαμβάνει με μηνύσεις που το περιεχόμενό τους ούτε ο πιο ακραίος νους δεν θα μπορεί να συλλαμβάνει, πχ για παράνομη βία.
Εμείς του απαντάμε πως τη βία και την τρομοκρατία τις χρησιμοποιεί αυτός, με την απληρωσιά, με το φόβο που σκορπίζει στο όνομα της ανεργίας, με την μαύρη εργασία. ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ;
Και για να τελειώνουμε είναι τόσο αναξιόπιστος, που έχει σηκώσει στο μπλοκ που γράφει, πως σε παρέμβαση που έχει γίνει στη Γενική Ταχυδρομική στις 4 Γενάρη, οι ίδιοι οργανωτές, κάλεσαν την αστυνομία για να τους προστατέψει, το θέμα είναι πως δεν λέει από ποιόν, από τους ίδιους;
Μήπως φωνάζουν οι οργανωτές αυτών των παρεμβάσεων τους αστυνομικούς για να κάνουμε και μηνύσεις στους εαυτούς τους ;
Είναι τόσο αναξιόπιστος που στον αποκλεισμό που έγινε την ημέρα της γενικής απεργίας, ενώ ανακοίνωσε στους αστυνομικούς πως θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν ως διοίκηση εταιρείας αν θα δεχτούν να μιλήσουν με μια επιτροπή των εργαζομένων και των αλληλέγγυων, την ίδια ώρα ο ίδιος έδωσε εντολή να μηνυθούμε για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ.
 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ. Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ, ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Είμαστε σίγουροι πως η ανάδειξη αυτού του αγώνα έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, μιας και συνδέεται άμεσα με το τι σημαίνει «μητρική» και «πρακτορείο-franchise» και αν αυτά είναι το ένα και το αυτό.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ   ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο αγώνας συνεχίζεται…
                                                                                                
                                                                                            Αθήνα 28 Φλεβάρη 2013 
      
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ -ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ