5/1/13

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ HUB ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ HUB ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ.

Την Παρασκευή 4/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ, από τους εργαζόμενους του Αιγάλεω και από μεγάλο αριθμό αλληλέγγυων που ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα της επιτροπής αλληλεγγύης που έχει φτιαχτεί. Απόντες και από αυτή την παρέμβαση το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό ΣΕΓΕΤΑ, με προφανή συνειδητοποιημένη απόφαση να μείνουν μακριά από τον συγκεκριμένο αγώνα.
Εκεί όπως και σε κάθε προγραμματισμένη εργατική παρέμβαση και η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, μέσα στον χώρο της εταιρείας που είναι και ιδιωτικός αλλά και με μια κλούβα των ΜΑΤ μερικά μέτρα πιο κάτω. Ενοχλημένος ο κόσμος από την παρουσία τους, ζήτησε να μάθει γιατί βρίσκονταν εκεί, η απάντηση ήταν ¨λάβαμε σήμα από την ΓΑΔΑ¨. Δηλαδή το κράτος αφού διασφάλισε μερικώς την είσπραξη των οφειλών από το αφεντικό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια μπρος στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την απληρωσιά των εργαζομένων.
Μετά από απαίτηση των εργαζομένων ,εμφανίστηκε κάποιος υπεύθυνος της εταιρείας όπου έκανε έναν μικρό διάλογο στον εξωτερικό χώρο με τους εργαζόμενους του Αιγάλεω (για πρώτη φορά μετά τις 7/12), που ουσιαστικά δήλωσε ότι δεν δέχεται η εταιρεία τίποτα παραπάνω από τις λευκές δίμηνες συμβάσεις και άφησε υπαινιγμούς για την απουσία των σωματείων ΣΕΤΤΕΑ και ΣΕΓΕΤΑ.

Για ακόμα μία φορά και τελευταία, εμείς αλλά και οι αλληλέγγυοι απαντήσαμε πάνω σε αυτό και καλύψαμε την απουσία τους.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κράτησε μερικές ώρες χωρίς να παρεμποδίσει την λειτουργία της εταιρείας αλλά και τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, ακουστήκαν συνθήματα αλληλεγγύης από τους παραβρισκόμενους.
Στην λήξη της η επιτροπή εργαζομένων του Αιγάλεω δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα και κάλεσε για στήριξη στην επιθεώρηση εργασίας στο Περιστέρι την Τρίτη 8/1 στις 10.30, ακόμη ορίστηκε νέα συνάντηση για τον συντονισμό νέων κινητοποιήσεων από την επιτροπή αλληλεγγύης για την ίδια μέρα 8/1 και ώρα 18.30 στην αίθουσα δάσκαλων στην Ρήγα Φεραίου 20 στο Αιγάλεω.
Η ΑΠΕΤΤ σαν σχήμα στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση που στηρίζει από την αρχή τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο Αιγάλεω θα βρισκόμαστε εκεί και στην επιθεώρηση αλλά και στην συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης.

Όλα συνεχίζονται...

                                                                                                                      Αθήνα 5 Γενάρη



                                     
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ