30/1/13

¨ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ¨ Η ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ - Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ.


           ¨ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ¨ Ή ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ

                    Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η εταιρεία  ταχυμεταφορών SPEEDEX  των Φουρλή - Σφακιανάκη, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία θέτει τους συναδέλφους μπροστά σε εκβιαστικά διλλήματα (επιλογές συγκεκριμένες όπως η ίδια ονομάζει),δηλαδή είτε να υπάρξει δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, είτε να υπάρξει σημαντική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και προσαρμογή τους στα νέα εργασιακά δεδομένα, είτε ένας ηπιότερος συνδυασμός αυτών (όλα για αυτούς δηλαδή).
Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγείλουν (και όχι θα αναγκαστούν όπως γράφουν στην ανακοίνωση τους) την ισχύουσα ΕΣΣΕ (για την οποία μέλος μας έχει αναφερθεί στην τελευταία γενική συνέλευση, για τις αδυναμίες αυτής μετά και τα τελευταία εργασιακά νομοθετήματα – πάγωμα τριετιών ,ή καταγγελία της ανά πάσα στιγμή από την εταιρεία  και ότι ο μόνος τρόπος περιφρούρησης της είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις).
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΜΕ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Η εταιρεία θέλοντας να δικαιολογήσει όλα αυτά μιλάει με νούμερα «ζημιάς-χασούρας »και όχι για κέρδη μέσα στην κρίση. Παραθέτει σειρά ενεργειών που έκανε πριν φτάσει σε αυτή την λύση. Σημαντικές ενέργειες λειτουργικών δαπανών, όπως μείωση των μεταφορικών εξόδων, ενοικίων, αμοιβές πρακτόρων (δηλαδή των  «αφεντικών»; των συναδέλφων μας στα πρακτορεία, όπως στη  SPEEDEX  Εξαρχείων) , κόστος αναλώσιμων υλικών, κ.α. (ελπίζουμε να μην εννοούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όπως τα ακατάλληλα οχήματα, τον ανύπαρκτο κλιματισμό και τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις).
Για την μείωση του μισθολογικού κόστους προχώρησε σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου χωρίς σημαντική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους ( η άποψη μας έχει διατυπωθεί ανοιχτά και δημόσια για αυτές από την πρώτη μέρα κοινοποίηση της από την εταιρεία – εθελούσια ίσον ανεργία , ανεργία ίσον ξανά δουλειά στην SPEEDEX η κάπου αλλού με 400 ευρώ).
Η εταιρεία λέει ότι ¨η μείωση του μισθολογικού κόστους είναι μονόδρομος για αυτούς καθώς μειώσεις έχουν γίνει και από τις ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου, όπως στην ACS με 10%,στην Γενική Ταχυδρομική με 25% και με σημαντικές καθυστερήσεις μισθών .
Δηλαδή οι μέχρι χθες ανταγωνιστές της ταχυμεταφοράς, δανείζονται πραγματικές καταστάσεις εργασιακού κατακερματισμού για την καταστρατήγηση των εργατικών μας δικαιωμάτων, απάνω σε αυτή την λογική αυτό που μένει από εμάς είναι να απαντήσουμε με την ολική άρνηση μας στα σχέδια τους, με:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣTOYΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ώστε ο δανεισμός εργασιακών αγώνων και αποτελεσμάτων να αλλάξει στρατόπεδο, ώστε να μην καταστρατηγηθεί κανένα δικαίωμα μας ούτε στην SPEEDEX ούτε πουθενά στην ταχυμεταφορά, καθώς όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
η εταιρεία παίζει με τις αγωνίες μας και τις οικογένειες μας στο όνομα της ΔΗΘΕΝ ανταγωνιστικότητας ,που εμείς λέμε ότι είναι ένα κοινό σχέδιο εξόντωσης μας από τα αφεντικά και τον καπιταλισμό.
Απάντηση σε αυτή την ανακοίνωση (αναγγελία πολέμου για εμάς), έρχεται η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου της SPEEDEX με ανακοίνωση που λίγο-πολύ δίνει συγχωροχάρτι στην διοίκηση της εταιρείας, μιλώντας στους συναδέλφους ότι έχει για όπλα της, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, (βέβαια εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως η εργατική τάξη πάντα ήταν αντιμέτωπη με μνημόνια),  με μόνη απόδειξη την μείωση του κύκλου εργασιών (λες και οι συνάδελφοι είναι λογιστές), ουσιαστικά θέτοντας τους όλους προ των ευθυνών τους σπέρνοντας φόβο κάτι που έγινε και μέσα στην ACS και είδανε οι συνάδελφοι στους μισθούς τους μείωση 10%, τώρα τι ¨νίκη¨ είναι αυτή, που την χρησιμοποιούν ως παράδειγμα και τα αφεντικά της SPEEDEX είναι κάτι που πρέπει να μας το απαντήσουνε αυτοί που την ευαγγελίζονται ως τέτοια.
Αναρωτιόμαστε από την πλευρά μας τι περισσότερο περιμένει από τον υποτιθέμενο διάλογο, που μάλιστα συνηθίζεται από την εταιρεία να τον αδειάζει στα σκουπίδια;


ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Η ΑΠΕΤΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ. 


Πρόταση μας για την ερχόμενη Γενική Συνέλευση του σωματείου της SPEEDEX είναι η απόφαση για συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις στους χώρους εργασίας ώστε να γίνουν μοχλός πίεσης και μήνυμα αποφασιστικότητας προς τα αφεντικά, απόφαση - πρόταση μέσα από την Γενική Συνέλευση και στα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, να πάρουν απόφαση και τα ίδια από κοινού πλέον, σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.


- ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στον εμπαιγμό των αφεντικών απέναντι μας, ως άνθρωποι και εργαζόμενοι.
- ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στην υποτίμηση της εργασίας μας.


                                                                                              Αθήνα 28 Γενάρη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ