1/1/13

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάχνουν για μας οι ξένοι και ντόπιοι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, καταργούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επιδόματα, μειώνουν την αποζημίωση, δίνουν μισθούς πείνας (στους τυχερούς, αν σκεφτούμε το 1,5 εκατομμύριο ανέργους), με πρόσχημα πάντα την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στην μεγάλη λίστα (όχι λαγκάρντ), κατάργησης των δικαιωμάτων που κατέκτησε με αγώνες και αίμα το εργατικό κίνημα, έρχονται τώρα να προσθέσουν (να βάλουν χέρι) και στην Κυριακάτικη αργία, ώστε να δώσουν ανάσα στην αγορά (οι ώρες και οι μέρες τους φταίνε και όχι η ανεργία και το χρήμα που δεν έχουμε). Ξεκινώντας από τους ήδη πληγέντες εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, όχι τυχαία καθώς από αυτόν έχουν δημιουργηθεί όλα τα δυσάρεστα δεδομένα (σπαστό ωράριο, ημιαπασχόληση, εποχιακή εργασία), όπου σταδιακά πέρασαν και στους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
Την Κυριακή 30/12/2012 οργανώθηκε κινητοποίηση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ μπροστά από το κατάστημα PUBLIC, όπου μετείχαν αλληλέγγυοι εργαζόμενοι και οι γνωστοί γκεστ σταρ εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της ΟΙΥΕ.
Παρά την συνεχιζόμενη βροχή ακουστήκαν συνθήματα κατά αυτού του μέτρου και μοιραστήκαν ανακοινώσεις από τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε πορεία μέσα στους εμπορικούς δρόμους, συνοδευομένη από διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην Αμερικής καιΠανεπηστημίου, στην είσοδο του πολυκαταστήματος ATTICA η οποία φυλάσσονταν από τα ΜΑΤ δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από τους άναντρους της διμοιρίας, μετά την αψιμαχία και αφού συνέχισε η πορεία στην Πανεπιστήμιου κατευθυνόμενη προς τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, δεχτήκαμε και νέα επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ όπου έκαναν και χρήση χημικών. Η πορεία κατέληξε έξω από το κατάστημα METROPOLIS του Κουρή ,όπου και ακουστήκαν συνθήματα για τους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους.
Από την μεριά μας και μείς σαν σχήμα της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης που συμμετείχαμε σε αυτή την κινητοποίηση, καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ που με την αστυνομία και τα ΜΑΤ, θέλει να τρομοκρατεί συλλαμβάνοντας, χτυπώντας και ψεκάζωντας με χημικά τον κάθε εργαζόμενο που δηλώνει την αντίθεση του απέναντι στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ και στις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στον κλάδο του εμπορίου, λέμε ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Στηρίζουμε τους απλήρωτους συναδέλφους μας της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Αιγάλεω, συμμετέχουμε και καλούμε και από την πλευρά μας, στην παρέμβαση που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/1/2013 και ώρα 16.30 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ (ΚΗΦΙΣΟΥ 14 ΡΕΝΤΗ)

                                                                                               Αθήνα 31 Δεκέμβρη 2012
Συναδελφικά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ