14/12/12


ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟ    ΑΙΓΑΛΕΩ



Είμαστε εργαζόμενοι του καταστήματος franchise  της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω. Απλήρωτοι από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, αντιμετωπίζοντας  την αδιαλλαξία και την απαξίωση μας από το μεγάλο αφεντικό της ΜΗΤΡΙΚΗΣ εταιρείας, η οποία ανέλαβε το κατάστημα από τις 19/11. Θέλησε να μας αναγκάσει προκλητικά στην υπογραφή παράνομων διμήνων συμβάσεων παραιτούμενοι από κάθε αξίωση και δικαίωμα μας από τον προηγούμενο εργοδότη, λέγοντας μας η θα τις υπογράψετε η θα μείνετε χωρίς δουλειά! Έπειτα από αυτό το όλοι οι εργαζόμενοι πήγαμε στο σωματείο που μας εκπροσωπεί και ζητήσαμε τη στήριξη στο πρόβλημα μας.
Την Παρασκευή 7/12/2012 το ΣΕΤΤΕΑ (σωματείο εργαζομένων ταχυδρομικών ταχυμεταφορικών εταιρειών αττικής)  κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από 8 ως 12 με τη συμμετοχή και του ΣΕΓΕΤΑ (σωματείο εργαζομένων γενικής ταχυδρομικής).  Εδώ αξίζει να τονιστεί η υποστήριξη της ΑΠΕΤΤ (ανεξάρτητη πρωτοβουλία εργαζομένων στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση),εργατικών σχημάτων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και δεκάδων αλληλέγγυων συναδέλφων και ανθρώπων της γειτονιάς!
Με την λήξη της στάσης μπήκαμε για δουλειά όπου εκπρόσωποι της μητρικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ μας το αρνήθηκαν και έβαλαν λουκέτο στο κατάστημα.
 Οι εργαζόμενοι κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προσφύγαμε στην επιθεώρηση εργασίας και στον ΟΑΕΔ όπου έγιναν καταγγελίες για τα δεδουλευμένα μας και για τις παράνομες «οικειοθελείς αποχωρήσεις» που κατέθεσε ο προηγούμενος εργοδότης μας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγε αντιπροσωπεία (μέλη του ΣΕΤΤΕΑ,ΣΕΓΕΤΑ και εργαζόμενοι) στο αστυνομικό τμήμα για  να συναντήσει το χαμένο αφεντικό, μας ανακοινώθηκε ότι είχαν ασκηθεί μηνύσεις από την ΜΗΤΡΙΚΗ εταιρεία και ότι είμαστε υπό κράτηση.  
Και εδώ είναι που αρχίζει να μπλέκεται το κουβάρι ... Η ΜΗΤΡΙΚΗ εταιρεία απέσυρε τις μηνύσεις ως δείγμα καλής θέλησης αποδεχούμενη τον διάλογο για τα αιτήματα μας, για την  Δευτέρα 10 / 12/2012.Αποφαση των εργαζομένων θέλοντας να αποφύγουμε τυχών  συλλήψεις συναδέλφων αλλά και των αλληλεγγυών που ήταν πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός τους, ήταν να αφήσουμε να βγουν οι αποστολές του συγκεκριμένου τομέα από το κατάστημα, αφού είχαμε πρώτα τη δέσμευση των σωματείων ΣΕΤΤΕΑ ΚΑΙ ΣΕΓΕΤΑ για την πλήρη στήριξη των αιτημάτων μας στο διάλογο της Δευτέρας …
Ως εκ τούτου την Κυριακή 9 / 12/2012 έγινε γενική συνέλευση στα γραφεία του ΣΕΤΤΕΑ  και αποφασίστηκε 24 ωρη απεργία για Δευτέρα 00.00 έως Τρίτη την ίδια ώρα, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ...
Αποτέλεσμα; ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ !! Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι περιμέναμε την άμεση κινητοποίηση των σωματείων ΣΕΤΤΕΑ ΚΑΙ ΣΕΓΕΤΑ κάτι που δεν έγινε ποτέ. Οι μέρες περνούν, εμείς είμαστε άνεργοι, απλήρωτοι και η απάντηση που πήραμε από το ΣΕΤΤΕΑ ήταν ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΕΓΕΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ!!!
1) ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!!
2) ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ.; .. ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ...
3) ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ);
4) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ; ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;;

     ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ .. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 

                                                                                        Αθήνα 13/12/2012

            Αγωνιστικά                                                                                

                   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ