23/12/12

15 ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


.
15 ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δελτίο τύπου
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Εμείς οι απλήρωτοι (από τον Σεπτέμβρη) εργαζόμενοι στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω από τις 7/12/2012 (τελεσίδικη ημερομηνία που είχε ορίσει το αφεντικό της Μητρικής εταιρίας για την υπογραφή των λευκών δίμηνων συμβάσεων) παραμένουμε στον αέρα. Δεν καθίσαμε στα αυγά μας, παρά απευθυνθήκαμε στο κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ) όπου είμαστε μέλη.

Το ΣΕΤΤΕΑ έβγαλε 4ωρη στάση εργασίας για τις 7/12, συμμετείχαμε όλοι με αγωνιστική διάθεση η οποία τονώθηκε ακόμα περισσότερο από την μεγάλη συμμέτοχη των αλληλεγγυών. Μετά και από τις δεσμεύσεις των δυο σωματείων ΣΕΤΤΕΑ και ΣΕΓΕΤΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ) ότι θα στηρίξουν τον αγώνα μας με δυναμικές κινητοποιήσεις, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αποφασίσαμε να σηκώσουμε αυτόν τον αγώνα με τις δίκες μας δυνάμεις και την στήριξη της ΑΠΕΤΤ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ). Αρνηθήκαμε να υπογράψουμε αυτές τις δίμηνες συμβάσεις που δημιουργούν νέα δεδομένα για εμάς τους ίδιους, αλλά και στους συναδέλφους μας στην Μητρική, στους συναδέλφους μας στα franchise αυτής και σε όλο τον κλάδο γενικά..

Στην προσπάθεια μας αυτή καλέσαμε το Σάββατο 22/12/2012 στην αίθουσα του συλλόγου δάσκαλων (Ρήγα Φεραίου 20 στο Αιγάλεω),σε ανοικτή συζήτηση για ότι συμβαίνει στο κατάστημα του Αιγάλεω με σκοπό την δημιουργία μιας επιτροπής αγώνα απέναντι στα αφεντικά της Γενικής Ταχυδρομικής.

Προσκαλέσαμε τα σωματεία του κλάδου ,πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά σχήματα, λαϊκές συνελεύσεις επιτροπές ανέργων, συλλογικότητες και μεμονωμένους αγωνιστές. Στην πρωτοβουλία μας αυτή ανταποκρίθηκαν πολλοί αν σκεφτούμε ότι διανύουμε περίοδο εορτών. Νομίζουμε ότι αξίζει να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν ο
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Δυτικής Αττικής οι όποιοι μας παραχώρησαν και την αίθουσα, το ΣΕΤΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ),η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, η ΑΠΕΤΤ ,η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ, , η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ ,ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ και άλλοι αγωνιστές.
Απόντες εκπρόσωποι από τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου(ACS,SPEEDEX, ΣΕΓΕΤΑ).
Οι τοποθετήσεις είχαν σαν αρχή την μεγάλη απουσία - υποβάθμιση από το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ , τόσο στην κουβέντα, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Αιγάλεω, μπορεί να πάρει την μορφή ντόμινο σε όλα τα καταστήματα franchise σε όλο τον κλάδο της ταχυμεταφοράς –ταχυδρόμησης.

Στο τραπέζι έπεσαν πολλοί προβληματισμοί από τους παραβρισκόμενους ,κατατεθήκαν απόψεις και προτάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα..

Από την μεριά μας καλούμε έστω και τώρα να αναλάβει το θεσμικό του ρολό το κλαδικό μας σωματείο ΣΕΤΤΕΑ, μιας και εμείς θα το πάμε μέχρι τέλος έτσι και αλλιώς
Θεωρούμε ότι η συνεισφορά όλων τους στην συζήτηση ήταν πολύτιμη, μας έκανε ακόμα πιο δυνατούς ώστε να αντέξουμε στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
Οι δηλώσεις τους για έμπρακτη αλληλεγγύη μας δίνει έναν αέρα αισιοδοξίας, έναν αέρα νίκης απέναντι στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ και τα τσιράκια τους.
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, καθώς και θα τους ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό παρεμβάσεων και την δημιουργία αφίσας.
                                                                           Αθήνα 23/12/2012

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ