13/5/12

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Καταγγέλλουμε την σύλληψη του συναγωνιστή οικοδόμου Νίκου Κατσίφη, που έγινε στις 13/5 έξω από το σπίτι του από ασφαλίτες ,  λίγες ώρες μετά την αντιφασιστική πορεία στην Καλλιθέα στις 12/05 , όπου πήραν μέρος ντόπιοι και μετανάστες εργάτες.
Μια πορεία απάντηση, στις φασιστικές επιθέσεις από  τα ανθρωπάκια της χρυσής αυγής οι οποίες γίνονται κάτω από την ανοχή της αστυνομίας.
Η σύλληψη αυτή , έχει χαρακτηριστικά του ρεβανσισμού και της τρομοκράτησης του λαού που απαντάει στην γενικότερη τρομοκρατία του κράτους (απολύσεις, ανεργία, καταστολή, ρατσισμός) .
Κάτω από αυτές τις συνθήκες το κράτος και τα αφεντικά , τρέμουν μπροστά  στην εικόνα ενός εργατικού κινήματος που από κοινού ντόπιοι και μετανάστες βγαίνουν στο δρόμο και  απαιτούν τα αυτονόητα δηλαδή την ζωή και όχι την επιβίωση. 
Είναι σίγουρο πλέον πως εκεί που δεν φτάνει το χέρι της δημοκρατίας , ψάχνει να βγει από τα αδιέξοδα της με ομάδες τύπου χρυσής αυγής και όπου αυτές δεν μπορούν , το κουμάντο το παίρνει το κράτος μέσα από την αστυνομία.
Εμείς από την μεριά μας καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις παρακρατικές –ασφαλίτικες  τακτικές και δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή  Νίκο Κατσίφη  και σε όποιον άλλον συναγωνιστή – σύντροφο , ντόπιο ή μετανάστη.
Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους  και να ναι σίγουροι πως οι παραπάνω τακτικές δεν μας τρομοκρατούν ,το αντίθετο μάλιστα μας δυναμώνουν.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-         ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΦΗ.

                                                                                                                               
                                                                                                                               ΑΘΗΝΑ, ΜΑΗΣ 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ -  ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ