27/9/17

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ME THN ΑCS ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 18/9/2017

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ME THN ΑCS ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 18/9/2017

Στις 28 Δεκέμβρη 2016, η εργοδοσία της ACS Ζωγράφου μέσου του υπεύθυνου  του καταστήματος  απέλυσε για δεύτερη  φορά το μέλος της ΑΠΕΤΤ  συνάδελφο Ευθύμη Καρκανιά με σαθρές αιτιολογίες.
Ο συνάδελφος δούλευε από το 2006 στην εταιρία ACS στο ίδιο κατάστημα, σωστός σε όλα τα εργασιακά του καθήκοντα ,αλλά είχε και ¨αρνητικά¨, όλα αυτά τα 10 χρόνια συμμετείχε σε κάθε απεργία και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.
Να αναφέρουμε πως  και η πρώτη απόλυση  που είχε γίνει το 2009 για τον ίδιο ¨αρνητικό¨ λόγο, ήταν ντυμένη με μια σαθρή αιτιολογία όπως και η τωρινή.
Μετά την αναβολή που είχε ζητήσει η φερόμενη  εργοδοσία, στις 18 Σεπτέμβρη εκδικάστηκε η υπόθεση για την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.
Αναφέρουμε γιατί έχει την σημασία του πως  δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, η φερόμενη ως εργοδότρια του καταστήματος της ACS Ζωγράφου αλλά ούτε και ο πατέρας της – πρώην φερόμενος εργοδότης ό οποίος έκανε και την απόλυση , τώρα το πώς και το γιατί μπορεί να απολύει ένας ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον χώρο εργασίας όπου εργαζόταν ο συνάδελφος μας  είναι μια πρωτοτυπία -   και έτσι το ¨παρών έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της  και χωρίς κανέναν μάρτυρα υπέρ αυτής, παρά μόνο με δύο  ένορκες μαρτυρίες μακριά από το δικαστικό έδρανο , που είχαν αοριστίες , επαναλήψεις από την πρώτη απόλυση και φυσικά έχουμε και μια επιφύλαξη κατά πόσο μπορούν οι συγκεκριμένες να είναι βάσιμες για πολλούς λόγους ακόμα…
Στα δικαστήρια την ημέρα που εξεταζόταν η αγωγή του συναδέλφου μας  φυσικά δεν έλλειπε και η αστυνομία που μας έκανε από νωρίς γνωστό τον λόγο της παρουσίας της. Χαρακτηριστικά ρώτησαν συντρόφους αν εδώ γίνεται η δική που καλεί η ΑΠΕΤΤ απέναντι στην ACS …. (και όχι για την υπόθεση των 18 εργαζομένων του Ψυχάρη που δικαζόταν την ίδια ημέρα , στο ίδιο κτήριο και στην ίδια αίθουσα ) . Φυσικά την αστυνομία στο ρόλο του θυρωρού των αφεντικών  την συναντήσαμε και στην επιθεώρηση εργασίας που έγινε η συγκεκριμένη εργατική διαφορά για την απόλυση  , αλλά και όπου καλούμε δημόσια  σαν σχήμα. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες πρακτικές και την αναβίωση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας    αφού φέρνουν μνήμες άλλων εποχών… αν και δεν μας τρομοκρατούν. 
Στο κάλεσμα μας για αλληλεγγύη στον συνάδελφο ανταποκρίθηκαν σύντροφοι και συναγωνιστές , να αναφέρουμε ότι ήταν από την ΣΒΕΟΔ (Σωματείο Βάσης Οδηγών Δικύκλου) , από το ΣΕΤΤΑ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής), από το σωματείο της WIND , από την Ταξική Πορεία , από την Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου και από τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontana.
Σαν ΑΠΕΤΤ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό του συναδέλφου , θα τους ενημερώσουμε για την απόφαση και μελλοντικές κινήσεις μας μετά από αυτή.

                                                                                                    Αθήνα 27 Σεπτέμβρη 2017

          ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ     Η ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

                ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ